„Trofeul Calităţii”: Irina Jianu a fost arestată, doi inculpaţi sunt daţi în urmărire naţională

Irina Jianu, condamnată în dosarul "Trofeul Calităţii", a fost arestată joi dimineaţă, iar doi inculpaţi în dosarul "Trofeul calităţii" au fost daţi în urmărire naţională de poliţie, ca urmare a faptului că nu au fost găsiţi la domiciliu de oamenii legii care trebuiau să execute mandatele de executare a pedepsei cu închisoarea, au declarat, joi, pentru AGERPRES, surse din poliţie.

RomaniaTV.net
21 iun. 2012, 09:20
„Trofeul Calităţii”: Irina Jianu a fost arestată, doi inculpaţi sunt daţi în urmărire naţională

Conform AGERPRES, cei doi inculpaţi daţi în urmărire sunt Mihai Cristian Vasile şi Diana Gasparovici.

Potrivit ultimelor informaţii, Diana Gasparovici ar fi internată într-un sanatoriu din ţară, din cauza unor probleme psihice, iar Mihai Vasile se află în SUA, însă a declarat că se va întoarce în ţară, informează România TV.

Aceleaşi surse au informat, cu privire la inculpaţi din acelaşi dosar, că IPJ Bacău a pus în executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea referitor la Irina Paula Jianu şi că soţii Ioana şi Bogdan Popovici s-au prezentat în noaptea de miercuri spre joi în arestul Poliţiei Capitalei.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, miercuri, pe fostul prim-ministru Adrian Năstase la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”.  Năstase s-a împuşcat, miercuri seară, în gât.

Completul de cinci judecători al ÎCCJ a schimbat încadrarea juridică pentru Adrian Năstase, admiţând, astfel, recursul acestuia la decizia instanţei inferioare şi, rejudecând, a decis condamnarea la doi ani de închisoare a fostului premier.

Instanţa supremă a mai decis, miercuri, reducerea pedepselor pentru ceilalţi inculpaţi din dosar, astfel: Irina Paula Jianu, Bogdan Popovici şi Mihai Cristian Vasile au fost condamnaţi la câte şase ani de închisoare, iar Diana Gasparovici şi Ioana Popovici au fost condamnate la câte cinci ani de închisoare cu executare.