Trompetistul Wallace Roney a murit la 59 de ani din cauza complicaţiilor provocate de Covid-19: ” Îi va fi simţită lipsa”

Trompetistul jazz Wallace Roney a decedat marţi, la vârsta de 59 de ani, din cauza unor complicaţii provocate de Covid-19, potrivit New York Times.

RomaniaTV.net
01 apr. 2020, 06:18
Trompetistul Wallace Roney a murit la 59 de ani din cauza complicaţiilor provocate de Covid-19: ” Îi va fi simţită lipsa”

Roney a fost, iniţial, respins de mulţi, care l-au considerat o clonă a lui Miles Davis. A reuşit să depăşească acest lucru şi a devenit o prezenţă importantă a scenei muzicale.

Citeşte şi Criza COVID-19. Materialele medicale licitate în comun de statele UE întârzie câteva săptămâni

Cu Davis, care a murit în 1991, a cântat la Montreux Jazz Festival (Elveţia), într-un concert regizat de Quincy Jones.

Roney şi-a modelat propria reputaţie ca un maestru modern. Îi va fi simţită lipsa”, a transmis Lincoln Center din New York, care l-a numit „un trompetist unic”.

Wallace Roney a lansat aproximativ 20 de albume, iar muzica lui a îmbinat ritmurile funk, hip-hop şi braziliene.

În 1994, a câştigat un premiu Grammy pentru albumul „A Tribute to Miles” şi a mai fost nominalizat în 1997 pentru albumul „Remembering Bud Powell”.

Citeşte şi CORONAVIRUS. 27 de persoane, confirmate cu coronavirus la Spitalul Universitar din Bucureşti. Câţi medici au fost infectaţi

Familia lui are în vedere organizarea unei ceremonii de omagiere, după ce va trece criza sanitară, a transmis agentul muzicianului, conform News.ro.