Trucul care te ajută să speli hainele în mașina de spălat fără să rămâi lefter. Poți înlocui detergentul cu doar câteva ingrediente

Dacă ai observat că detergentul de rufe s-a terminat, există un truc care ajută să îți cureți hainele într-un mod rapid, cu doar câteva ingrediente.

11 mart. 2023, 09:00
Trucul care te ajută să speli hainele în mașina de spălat fără să rămâi lefter. Poți înlocui detergentul cu doar câteva ingrediente
Ce să faci dacă detergentul de rufe s-a terminat

Dacă ai constatat că ai rămas fără detergent de rufe chiar atunci când voiai să bagi hainele în mașina de spălat nu trebuie să îți faci griji. Există trucuri care te ajută să ai haine curate, cu doar câteva ingrediente pe care e posibil să le ai deja în casă.

Cum cureți hainele fără detergentul de rufe

Detergentul de rufe poate fi înlocuit cu ușurință. Inclusiv detergentul de vase îl poate înlocui pe cel de rufe, dar se recomandă ca acesta să fie cât mai natural, pentru a nu deteriora hainele în timpul spălării.

Acesta nu este singurul truc. Săpunul de uz casnic, alături de bicarbonatul de sodiu te ajută să speli hainele fără a mai fi nevoie de detergent de rufe din comerț. Săpunul de mâini se dă prin răzătoare și se amestecă cu bicarbonatul de sodiu. Compoziția se adaugă în cuva mașinii de spălat. Hainele vor fi dezifectate și curate.

Citește și: Opt obiecte pe care să nu le pui niciodată în mașina de spălat vase

Dacă vrei să nu mai folosești niciodată detergentul obișnuit, poți opta pentru un detergent ecologic de casă. Acesta nu necesită ingrediente foarte scumpe și cantitatea este suficientă pentru multe spălări.

Pentru a prepara un detergent ecologic ai nevoie de:

  • 125 g săpun pentru îndepărtarea petelor;
  • 200 g săpun de rufe;
  • 300 g bicarbonat de sodiu;
  • 100 g acid citric;
  • 250 g sare de mare.

Citește și: Greșeala pe care o faci atunci când speli rufele în mașina de spălat. Iată de ce nu sunt curățate așa cum trebuie

Cantitățile trebuie respectate cu exactitate. Săpunul se dă prin răzătoare și se lasă la uscat peste noapte, într-un loc uscat și călduros. A doua zi, fulgii se zdorbesc și se amestecă cu bicarbonatul de sodiu și acidul citric, care are capacitatea de a îndepărta urmele de uzură de pe haine. Se adaugă sarea de mare, care ar trebui să fie măcinată cu ajutorul unei râșnișe pentru a se dizolva în timpul ciclului de spălare.

După ce toate ingredientele au fost amestecate, detergentul obținut se pune într-un recipient și se folsește la fel ca cel obișnuit. Acesta este perfect pentru orice fel de haine, indiferent de culoare sau material.