Trucul celor mai pricepute gospodine prin care evită să folosească unt sau margarină! O schimbare mică pentru un regim de viață mult mai sănătos

Untul și margarina sunt foarte frecvent incluse în rețetele de prăjituri folosite de majoritatea gospodinelor, însă prăjiturile pot fi la fel de delicioase și fără aceste ingrediente. Deci, nu mai este necesar să adaugi unt sau margarină în prăjituri! Există un ingredient comun care poate să le substituie cu succes.

29 sept. 2023, 22:53
Trucul celor mai pricepute gospodine prin care evită să folosească unt sau margarină! O schimbare mică pentru un regim de viață mult mai sănătos
Trucul celor mai pricepute gospodine prin care evită să folosească unt sau margarină! O schimbare mică pentru un regim de viață mult mai sănătos

Untul, un aliment iubit de români, este extrem de des folosit dimineața pe pâine cu gem sau cu succes în rețetele de prăjituri. Cu toate acestea, este important să știm că untul poate fi înlocuit cu alte ingrediente la fel de gustoase care, cu siguranță, și-au găsit loc în bucătăria ta.

Citește și: De ce a divorțat Christian Sabbagh de fostele soții. Prezentatorul are patru copii: „În viață îți faci și reproșuri”

Mai exact, în cazul în care vă lipsesc untul sau doriți o alternativă mai sănătoasă, uleiul de floarea soarelui este o opțiune excelentă. Acesta are o aromă neutră și poate fi folosit în mod corespunzător în deserturi, în locul untului. Pentru a obține aceeași consistență, aproximativ 80 de grame de ulei de floarea soarelui pot înlocui 100 de grame de unt în rețetele de patiserie.

De asemenea, uleiul de măsline poate înlocui untul cu succes. Acest ulei oferă același aspect și textură și adaugă beneficii pentru sănătate datorită conținutului său de acizi grași sănătoși. În cazul uleiului de măsline extravirgin, este recomandată reducerea cantității folosite cu aproximativ 15% în comparație cu cantitatea de unt din rețetă.

Pentru o alternativă delicioasă, puteți opta și pentru untul de arahide, care are o consistență densă și un gust bogat. Înainte de utilizare, este necesar să încălziți untul de arahide și să îl combinați cu celelalte ingrediente. În acest caz, 60 de grame de unt de arahide pot înlocui cu succes 100 de grame de unt obișnuit.

În final, piureul de fructe poate fi o altă alegere potrivită pentru a înlocui untul în rețetele de prăjituri. Acesta oferă o consistență similară și poate adăuga un gust mai dulce și mai savuros preparatului. Cantitatea de piure de fructe folosită poate rămâne aceeași cu cea de unt, astfel că este o alegere simplă și eficientă.

De asemenea, menționăm că avocado poate fi o sursă sănătoasă de grăsimi înlocuitoare pentru unt, datorită conținutului său de Omega 3 și vitaminele C și E. Astfel, 60 de grame de piure de avocado pot înlocui cu succes 100 de grame de unt în rețete.

Citește și: Mircea Badea a chemat ambulanța în emisiune. Ce tensiune avea prezentatorul TV