Trucul genial care evită electrizarea hainelor după ce au fost scoase din maşina de spălat

Aluminiul reduce electricitatea statică și îmbunătățește acțiunea detergentului. De asemeena, oţetul, piperau sau şerveţelele umede au efecte miraculoase pentru rufele puse la spălat.

10 dec. 2021, 22:38
Trucul genial care evită electrizarea hainelor după ce au fost scoase din maşina de spălat

Maşina de spălat are trucuri pe care nu le poţi găsi în proespecte. Pentru ca hainele albe să-și mențină cât mai mult timp posibil nuanța, a fost descoperit un truc pe cât se poate de simplu, pe atât de eficient. Tot ce trebuie să faci este să bagi în mașina de spălat câteva bile din folie de aluminiu. Aluminiul reduce electricitatea statică și îmbunătățește acțiunea detergentului.

Cum să speli corect hainele
Cearșafurile albe si lenjeria de corp se spală la 90 de grade. Lenjeria de pat colorată se spală la 60 de grade.

Hainele din mătase se spală fie manual, fie la programul special pentru materiale delicate. Hainele din bumbac se spală la 30-40 de grade.

Dacă hainele sunt foarte murdare, aplică pe ele câteva picaturi de detergent lichid sau detergent pentru îndepărtarea petelor. Abia după aceea spală-le la mașină.

 

Pune oțet în mașina de spălat! Trucul care a dat pe spate toate româncele. Beneficiile asupra hainelor sunt uimitoare

Rufele scoase după ce pui oțet vor fi mult mai curate, mai ales cele de culoare albă. Alimentul te poate ajuta atunci când vrei să cureți foarte bine mașina de spălat, dar să ai și hainele curate.

Nu multe persoane știu că poți scăpa de petele de detergent din interiorul mașinii cu ajutorul soluției pe bază de oțet. Iată cum trebuie să folosești acest ingredient din bucătărie pentru o curățare rapidă și eficientă.

Oțetul dezinfectează mașina de spălat și poate înlocui cu brio detergentul din comerț. Este ieftin și e la îndemâna tuturor, așa că nu ezita să-l folosești atunci când vrei să cureți mașina.

Îl poți folosi ca să scapi de bacteriile acumulate în interiorul mașinii și prin țevile din care curge apa peste rufele tale.

Tot ce trebuie să faci este să dai drumul la mașină pe un program de apă fierbinte și să pui două cești de oțet în loc de detergent. Mașina trebuie lăsată să spele în gol pentru a se dezinfecta complet.,

Oțetul va curăța foarte bine mașina, iar hainele vor fi mult mai curate decât de obicei. În plus, hainele albe pot ajunge gri în timp, așa că mașina are nevoie de o astfel de curățare din când în când. Acest ingredient poate fi folosit și pentru a curăța suportul pentru detergent sau balsam de urmele lăsate în timp. Oțetul curăță și urmele de pe cauciucul tamburului, în cazul în care mașina are încărcare frontală.

Citește și: Copil mort după ce a rămas blocat în maşina de spălat. Familia este în stare de şoc!
De altfel, pentru a scăpa de această problemă trebuie să folosești o soluție pe bază de bicarbonat de sodiu și oțet. Aceste două ingrediente se amestecă cu apă caldă pentru a obține o soluție.

Citește și: Pune câteva șervețele umede în mașina de spălat. Hainele tale vor arăta fabulos! Toate gospodinele trebuie să știe acest truc!

Ce se întâmplă dacă pui piper negru în maşina de spălat. Truc genial!

Maşina de spălat are programele ei, setările ei, dar e bine să cunoşti şi alte trucuri înainte de a apăsa pe butoane pentru a nu strica rufele sau pentru a le păstra cât mai aproape de forma originală.

Oricine s-a confruntat cu decolorarea lentă a culorilor de pe haine după câteva spălări. Cu toate acestea, este o problemă care variază de obicei în funcție de tipul de țesături și de îngrijirea pe care le acorzi acestora. Deci, având în vedere acest lucru, iată de ce ar trebui să adaugi piper negru la mașina de spălat! Hainele nu vor avea un gust mai bun, dar cu siguranţă îşi vor păstra culoarea! Adăugarea acestui condiment la spălare te poate ajuta să păstrezi culoarea țesăturilor. Deci, dacă întoarcerea pe dos a articolelor de îmbrăcăminte nu a funcționat sau dacă utilizarea anumitor produse nu a funcționat, de ce să nu iei în considerare această opțiune?

Adaugă o aspirină în mașina de spălat. Rezultatul este uimitor. Trucul care a dat pe spate toate româncele
De mulți ani, oamenii au folosit piper negru ca remediu pentru eliminarea reziduurilor din produsele de spălat haine. Acest condiment acționează ca un „șmirghel” în mașina de spălat. Prin urmare, pe lângă utilizarea acestuia ca și condiment, poate fi o opțiune bună și pentru îngrijirea articolelor de îmbrăcăminte. În special, se spune că proprietățile sale contribuie la menținerea culorilor originale ale articolelor de îmbrăcăminte colorate. Există chiar și cei care susțin că împiedică uzura hainelor. Trebuie să reții că nuanțele care beneficiază cel mai mult de acest ingredient sunt nuanțe închise, precum albastru sau negru.

Poți încerca data viitoare când speli haine colorate. Cu toate acestea, evită să pui piper în mașina de spălat când bagi haine albe sau de culoare deschisă, deoarece ar putea produce pete nedorite. Mulți cred că introducerea piperului negru în mașina de spălat ajută la eliminarea reziduurilor din interiorul mașinii. În plus, ajută la păstrarea culorii hainelor închise la culoare.

Mare atenție la mașina de spălat. Această greșeală banală îți poate strica hainele și lasă un miros urât!

Dacă ești curios să încerci acest truc interesant pentru rufe, ar trebui să faci acest lucru în mod corect pentru a evita posibilele inconveniente. Pregătirea ingredientului: În primul rând, trebuie să macini piperul negru cât mai fin posibil. Cu alte cuvinte, asigură-te că este complet praf.  Sau, desigur, poți cumpăra piper care este deja sub formă de pulbere. Pregătește hainele. Odată ce piperul este gata, ar trebui să îl adăugi în mașina de spălat. Cantitatea recomandată este de aproximativ două linguri.

Pregătește mașina de spălat și, în cele din urmă, pur și simplu pornește-o pe programul preferat. Acumularea reziduurilor va fi îndepărtată pe măsură ce hainele sunt spălate. Odată terminat programul, îți poți usca hainele așa cum faci de obicei. Adăugarea de piper negru la mașina de spălat nu este singura modalitate de a face culoarea hainelor să dureze mai mult. De fapt, detergenții și produsele sunt fabricate acum în acest scop.  Cu toate acestea, dacă preferi să optezi pentru metode naturale, există câteva alte trucuri interesante pe care le poți pune la încercare. Pentru a menține în viață culorile hainelor preferate, adaugă 1/4 cană de sare la fiecare litru de apă rece. Apoi, pune hainele și lasă-le să se înmoaie peste noapte.  În cele din urmă, spală-le ca de obicei. Nu uita să citești întotdeauna etichetele de pe fiecare îmbrăcăminte. În funcție de tipul de țesătură, se recomandă o spălare specifică. Dacă iei în considerare aceste recomandări, îi vei putea păstra culorile pentru o perioadă mai lungă de timp.

Cum păstrezi maşina de spălat rufe ca nouă mai mult timp. Trebuie să faci doar 3 lucruri simple VIDEO

Mașina de spălat rufe reprezintă unul dintre cele mai utile electrocasnice din casă, mai cu seamă atunci când ai o familie numeroasă și extrem de puțin timp la dispoziție pentru curățarea hainelor. Pentru că a devenit vitală în viețile noastră, aceasta necesită o atenție sporită pentru a menține cât mai mult timp funcționalitatea sa. Aplică câteva trucuri simple și utile, care te ajută să păstrezi mașina de spălat rufe ca nouă pentru o perioadă mai lungă de timp.

Trucurile care te ajută să păstrezi mașina de spălat rufe ca nouă
Utilizarea frecventă a mașinii de rufe poate provoca numeroase defecțiuni, în ciuda faptului că aparatul este totuși conceput să reziste un timp îndelungat. Pentru a preveni aceste neplăceri, există câteva trucuri care te ajută să păstrezi mașina de spălat rufe ca nouă. Este indicat să aplici aceste reguli frecvent. Un prim pas este să te asiguri că depunerile de calcar, mucegai și praf nu reduc calitatea funcționării aparatului.

De asemenea, atunci când o folosești, asigură-te că ai golit buzunarele hainelor pentru a nu rămâne obiecte care ar putea interveni în procesul de spălare. Totodată, este foarte important să nu încarci excesiv mașina de rufe pentru că hainele nu se vor mai curăța la fel de bine, iar ciclul de spălare va fi îngreunat. Pe termen lung, mașina poate fi afectată.

Ce să faci pentru a prelungi durata de viață a mașinii de rufe

Depunerile de murdărie și praf în interiorul mașinii pot fi supărătoare și pot afecta funcționarea sa. În contact cu apa, praful depus pe tambur sau pe componentele interne ale mașinii forma un amestec care intră în fibrele hainelor. Pentru a preveni această neplăcere, șterge mașina cu o cârpă umedă cel puțin o dată pe săptămână. Curăță frecvent ușa și garnitura de cauciuc care o înconjoară.

Este important să menții caseta pentru detergent curată. Aceasta trebuit curățată periodic de detergent, chiar dacă acesta este lichid și se dizolvă mai ușor în timpul spălării. Mucegaiul poate apărea în această casetă din cauza umezelii și reziduurile de agent de spălare. Intrat în circuitul de spălare, mucegaiul afectează componentele mașinii și țesăturile.

Curăță frecvent sertarul cu apă caldă și săpun.

Îndepărtează calcarul cu ajutorul diferitelor soluții existente. Aceste depuneri apar pe elementele de încălzire, cuvă, conducte, pe componentele din plastic sau alte accesorii ale mașinii și pot duce la corodarea lor. Apelează la soluțiile de cumpărat sau folosește o variantă pe bază de bicarbonat de sodiu sau oțet și vei observa că procedeul spălării va fi îmbunătățit. De asemenea, păstrarea curățeniei va economisi energie, mașina de spălat urmând ciclul său normal.

Curăță frecvent componentele mașinii de rufe

Totodată, poți curăța inclusiv filtrul mașinii. Dacă te confrunți cu un miros neplăcut al hainelor, încearcă să cureți filtrul. Acesta se regăsește în general în partea de jos, în zona frontală sau în una dintre lateralele mașinii de rufe, fiind prevăzut cu un mic capac. Deschide capacul și deșurubează filtrul, având grijă la cantitatea de apă ce poate ieși, de la spălarea anterioară. Curăță-l sub un jet de apă caldă.

Pentru a elimina mirosul neplăcut, cauzat de acumularea de bacterii și mucegai, setează programul de prespălare și adaugă în compartimentul de detergent o jumătate de pahar de oțet. Curăță periodic cauciucul din zona tamburului pentru că și aici se pot acumula bacterii. De asemenea, după utilizare, lasă ușa mașinii deschisă, astfel încât să fie ventilată bine.

https://www.youtube.com/watch?v=w3ydam-Jlas