Trucul genial pentru o plăcintă de mere de TOP! Cât trebuie să stea fructele la călit pentru un gust perfect

Plăcinta de mere este unul dintre cele mai apreciate deserturi de la noi din țară. Atât cei mici, cât și cei mari se bucură de acest deliciu, iar acum este sezonul perfect pentru prepararea lui. Iată care este trucul secret care te va ajuta să îți impresionezii prietenii și familia cu această rețetă.

11 oct. 2023, 23:36
Trucul genial pentru o plăcintă de mere de TOP! Cât trebuie să stea fructele la călit pentru un gust perfect
Trucul genial pentru o plăcintă de mere de TOP! Cât trebuie să stea fructele la călit pentru un gust perfect

Suntem în mijlocul sezonului perfect pentru a prepara un desert din copilărie care cu siguranță va satisface și cei mai exigenți membri ai familiei noastre. Deși există numeroase rețete pentru plăcinta cu mere pe internet, puțini cunosc cu adevărat cât timp trebuie să fie călite merele.

Citește și: Rețeta de plăcintă cu mere a lui Florin Dumitrescu. Ce ingredient special folosește celebrul bucătar „ca ea să fie perfectă”

Aceasta este perioada ideală pentru a găti delicioasa plăcintă cu mere, însă puține gospodine știu cum să obțină umplutura perfectă, deoarece călirea merelor este un pas crucial în procesul de preparare a acestui desert.

Primul aspect pe care trebuie să-l luați în considerare este tipul de mere pe care le utilizați. Amintiți-vă că merele mai moi necesită un timp mai scurt de călire în comparație cu cele mai ferme. De asemenea, alt factor important în prepararea plăcintei cu mere este modul în care tăiați fructele și dimensiunea lor. Dacă le feliați în cuburi sau în felii subțiri, acestea se vor căli mai rapid.

De regulă, pentru călirea merelor pentru plăcintă, începeți cu o tigaie mare, pe care o încălziți la foc mediu. Adăugați apoi merele tăiate și lăsați-le să se călească timp de aproximativ 5-10 minute, amestecând din când în când. În timpul procesului de călire, adăugați scorțișoară și un ingredient secret: nucșoară. Cu toate acestea, fiți atenți să nu puneți prea multă nucșoară, deoarece umplutura poate deveni amăruie. De asemenea, dacă doriți o umplutură mai densă și mai consistentă, puteți continua să căliți merele timp de încă 2-3 minute.

Rețetă pentru plăcinta de mere

INGREDIENTE

Pentru blaturi

  •  500 g făină;
  •  200 g unt moale/untură;
  •  100 g smântână;
  •  1 ou;
  •  150 g zahăr;
  •  2 fiole zahăr vanilat;
  •  10 g praf de copt;
  •  1 vârf de cuțit de sare;

Pentru umplutură

  •  1, 5 kg mere;
  •  3 linguri zahăr;
  •  1 linguriță cu vârf scorțisoară pudră;

Într-un castron generos, amestecă untul cu zahărul, apoi adaugă esența de vanilie și oul, bătând ușor până obții o compoziție cremoasă. Introdu smântâna și continuă să amesteci până când totul se omogenizează.

În paralel, pentru a pregăti aluatul pentru plăcinta cu mere, amestecă făina cu sarea și praful de copt într-un alt recipient. Apoi, adaugă această combinație de ingrediente uscate peste amestecul cremos descris mai sus, amestecând bine cu o lingură de lemn. Când aluatul începe să se formeze și nu mai poate fi amestecat cu lingura, folosește-ți mâinile pentru a-l frământa.

Când aluatul pentru plăcinta cu mere nu mai este lipicios, împarte-l în două bile de dimensiuni egale. Presară puțină făină pe suprafața de lucru și întinde una dintre bile cu ajutorul unui făcăleț (astfel încât să acopere tava în care urmează să prepari plăcinta). Așază prima foaie în tava și dispune umplutura peste ea.Procedează la fel cu a doua bilă de aluat, astfel încât să obții un acoperiș pentru umplutura din tavă. Introdu tava în cuptorul preîncălzit și coace pentru 30-35 de minute sau până când observi că aluatul s-a rumenit corespunzător.

După ce scoți plăcinta din cuptor, las-o să se răcească puțin. Presară zahăr pudră deasupra plăcintei și taie-o în porții.

Citește și: Sos de roșii cu mere, mai gustos și sănătos decât ketchupul din comerț. Rețeta ideală pentru iarnă, pe care să o pregătești chiar de acum