Trucul ieftin care îți aduce o factură mai mică la gaze! Tot ce trebuie să faci este să pui acest obiect în spatele caloriferului

Anul acesta factura la gaze a explodat. Românii din toată țara caută care mai de care soluții pentru a reduce consumul. Există însă o soluție ieftină care te poate ajuta.

07 ian. 2022, 17:44
Trucul ieftin care îți aduce o factură mai mică la gaze! Tot ce trebuie să faci este să pui acest obiect în spatele caloriferului

Trucul ieftin care îți aduce o factură mai mică la gaze. Tot ce trebuie să faci este să ai la îndemână folie de aluminiu și puțină îndemânare. Aceasta trebuie pusă în spatele caloriferului și să conserve foarte bine căldura la interior.

Trucul ieftin care îți aduce o factură mai mică la gaze! Tot ce trebuie să faci este să pui acest obiect în spatele caloriferului

De altfel, istoria izolațiilor cu folie de aluminiu își are originea în programul spațial al NASA. Oamenii de știință ai agenției americane au avut misiunea de a găsi o metoda cât mai eficienta de a-i proteja pe astronauți în fata temperaturilor extreme din spațiul cosmic, iar materialele folosite în mod tradițional pentru izolarea termica aveau nevoie de suporturi groase și, astfel, ar fi devenit imposibil de purtat în interiorul navetelor spațiale. De aceea, soluția la aceasta problema a fost utilizarea foliei de aluminiu pentru a face din costumele astronauților o adevărată bariera împotrivă temperaturilor extreme.

Izolația termică cu folie de aluminiu funcționează pe principiul reflexiei temperaturii și razelor soarelui. În plus, aceasta funcționează chiar și într-un mediu rece, unde reflecta căldură înapoi spre sursa care o produce.

Citește și: Trucul pe care trebuie să îl știe orice gospodină. Cum poți curăța argintul, inoxul și cuprul cu doar un singur ingredient. Lucrurile tale vor arăta ca noi!
Izolația cu folie de aluminiu respinge 97% din căldură radianta, iar daca în spatele acestui strat se afla și unul de spuma poliuretanica, efectul vă fi maxim. De reținut că este necesara menținerea unui spatiu de aer intre folie și următoarea structura solida care poate închide o suprafață, pentru a nu afecta capacitatea de radiație a acestor tipuri de folii.

Acest tip de izolație a acoperișurilor este folosita pentru a oferi protecție împotrivă frigului, dar și pentru a reduce din pierderea de căldură la acest nivel, în special pentru clădirile care sunt construite predominant din sticla și otel. Astfel, se poate asigura o temperatura constanta în interiorul încăperilor din aceste imobile.

Citește și: DNA anunţă trimiterea în judecată a preşedintelui PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, pentru trucarea concursului de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă