Trucul pe care trebuie să îl știe orice gospodină. Ce trebuie să faci pentru a nu mai sări ulei din tigaie atunci când gătești

Acest truc face să nu mai sară ulei din tigaie atunci când prăjești carne. Este extrem de simplu și ingenios.

07 mai 2023, 08:33
Trucul pe care trebuie să îl știe orice gospodină. Ce trebuie să faci pentru a nu mai sări ulei din tigaie atunci când gătești

Ce să faci pentru a nu mai sări niciodată ulei din tigaie când gătești. Un tiktoker a explicat într-un scurt videoclip, pas cu pas, ce trebuie să faci atunci când gătești pui.

Motivul pentru care se formează stropii de ulei este unul simplu. Apa și uleiul nu se amestecă niciodată, iar acest lucru este cunoscut de lumea întreagă. Acest lucru rămâne valabil și în timpul gătirii. În general, apa fierbe la 100 de grade Celsius, iar uleiul la 170 de grade Celsius.

Citește și: Ulei de măsline virgin impropriu consumului uman. Anchetă de amploare. 68.000 de litri retrași de la vânzare

O singură picătură de apă care ajunge în uleiul încins este suficientă pentru a forma stropi. De aceea, înainte de a adăuga carnea, trebuie să fie uscată foarte bine cu un prosop de hârtie.

Un alt truc eficient este să dați carnea prin făină și sare, pentru că aceste ingrediente absorb apa.

@uncleerv♬ original sound – Uncle Erv

Înainte de a pune carnea la prăjit, o puteți condimenta cu un amestec de parprika, sofran și lime, iar un alt ingredient important este laptele de porumb.

Citește și: Care este scopul capacului din sticla de ulei. De ce nu trebuie să îl scoți niciodată

Ce să faci dacă te-ai ars cu ulei încins

Dacă te-ai ars cu ulei încins, iar rana nu este gravă, trebuie să ții zona afectată sub un jet de apă rece sau să folosești o compresie sterilă. După ce ai ținut rana în apă rece, trebuie să o acoperi cu un bandaj steril sau cu o cârpă curată, dar mai întâi aplicați o loțiune pe bază de aloe vera sau un spray special pentru arsuri.