Ulei de măsline virgin impropriu consumului uman. Anchetă de amploare. 68.000 de litri retrași de la vânzare

Direcția Generală de Sănătate Publică a Serviciului de Sănătate din Extremadura (SES) verifică 13 mărcile de ulei de măsline virgin într-o anchetă care vizează o presupusă infracțiune împotriva sănătății publice și fraudă.

29 mart. 2023, 12:55
Ulei de măsline virgin impropriu consumului uman. Anchetă de amploare. 68.000 de litri retrași de la vânzare

Producătorii a 13 mărci de ulei de măsline sunt acuzați de vânzarea presupusului ulei de măsline virgin alterat, impropriu consumului uman, pe care l-au vândut în bidoane de 5 litri în piețe, magazine și benzinării din Extremadura și Andaluzia, Spania, scrie ziarulromanesc.es.

Cea mai recentă analiză publicată de Junta de Extremadura confirmă că uleiul de măsline extra virgin comercializat sub marca „La Campiña de Andalucía”, examinat la Madrid, a fost vândut în Badajoz și Puebla de Sancho Pérez și conține ulei lampant, neadecvat pentru consumul uman. Noile mărci incluse pe listă sunt Los Milagros și Almazara Fernández.

Citește și: Cum să păstrezi măslinele proaspete pentru cât mai mult timp. Iată câteva trucuri simple

Lampant este acel ulei de măsline virgin de calitate mai slabă decât alte soiuri care nu este potrivit pentru consum și este destinat rafinării pentru uz industrial.

Iată cele 13 mărci de ulei de măsline retrase de pe piață: Acebuche, Virgen del Guadiana, Cortijo del Oro, La Campiña de Andalucía, Galiaceite 2022, La Abadía, Villa de Jerez. , Don Jaén Oil 2019, Andaluzian Empire, La Esmeralda, Vareado, Los Milagros și Almazara Fernández.

Citește și: De ce nu e recomandat să mâncăm măslinele crude. Secretul pe care ar trebui să-l știe orice gospodină

Alerta alimentară a dus la imobilizarea și retragerea de pe piață a 68.000 de litri de ulei din cauza modificărilor gustului, mirosului, culorii și consistenței produsului.