Trucul pe care trebuie să îl știe orice gospodină. Cum să decojești roșiile în timp record

Roșiile sunt vedetele bucătăriei. Aceste alimente se prepară în nenumărate feluri, iar de cele mai multe ori trebuie decojite și mărunțite.

11 feb. 2022, 09:15
Trucul pe care trebuie să îl știe orice gospodină. Cum să decojești roșiile în timp record

Cum să decojești roșiile în timp record. Orice gospodină știe însă că roșiile nu sunt deloc ușor de curățat de coajă însă noi venim cu un truc simplu și ușor care te va scăpa de grijă într-o clipă.

Trucul pe care trebuie să îl știe orice gospodină. Cum să decojești roșiile în timp record

Spală roșiile, rupe-le codițele înainte și folosește un vas special pentru microunde să le încălzești. Pune roșiile într-un bol potrivit pentru microunde și taie-le în cruce la vârf.

Dacă omiți să le le tai, riști să explodeze în cuptor și să pierzi o mulțime de timp încercând să cureți zeama roșie și semințele lipite pe pereții cuptorului.

Mai mult decât atât, crestătura tip cruce te ajută să decojești roșiile foarte ușor, după ce coaja s-a încălzit și s-a desprins de pulpă, așa cum vezi în clipul nostru de mai sus. Dacă nu ai cuptor cu microunde, poți decoji roșiile folosind apa clocotită. Taie roșiile în cruce la vârf, să ajuți coaja să se desprindă ușor, apoi scufundă-le timp de un minut în apa care clocotește deja. După aceea, pune-le într-un bol cu apă rece cu gheață, să se răcească brusc și să se decojească mai ușor.

Citește și: Vitamina esențială organismului uman. Lipsa ei din corp poate duce la complicații cardiace și slăbirea sistemului imunitar! Alimentele pe care trebuie să le consumăm
Dacă decojești roșiile ca pe niște mere, așa cum vezi și în clipul nostru, poți răsuci fâșiile subțiri de coajă pentru a forma mici flori sau trandafiri pentru platourile cu aperitive.

Oricât de gustoase ar fi pateurile sau bruschetele tale, câteva elemente de decor vor face gustarea mai apetisantă.

Citește și: Alimentul banal care se găsește la conservă și face minuni pentru sănătate. E plin de nutrienți și antioxidanți și vine cu beneficii importante pentru creier și inimă!