Trucul pe care trebuie să îl ştie toţi utilizatorii de iPhone sau Android. Ce se întâmplă dacă tastezi #67# pe telefon

Trucul pe care trebuie să îl ştie toţi utilizatorii de iPhone sau Android. Pentru că ne aflăm în era tehnologiei, este foarte important să cunoaştem toate detaliile ce ţin de gadgeturi. Unul dintre ele ţi-l dezvăluim mai jos.

22 mart. 2022, 17:23
Trucul pe care trebuie să îl ştie toţi utilizatorii de iPhone sau Android. Ce se întâmplă dacă tastezi #67# pe telefon
Trucul pe care trebuie să îl ştie toţi utilizatorii de iPhone sau Android

Trucul pe care trebuie să îl ştie toţi utilizatorii de iPhone sau Android. Cei mai mulți dintre utilizatori folosesc smartphoneuri, însă nu cunosc aceste coduri secrete, care le pot face viața și mai ușoară.

Trucul pe care trebuie să îl ştie toţi utilizatorii de iPhone sau Android

Există diverse coduri în urma cărora se pot accesa anumite informații despre aparat, se pot schimba setări sau rula programe de diagnostic. Tastarea codului 67 este un truc util în cazul în care ne dorim redirecționarea unui apel. Astfel, atunci când purtăm deja o conversație telefonică și primim un alt apel, putem să-l redirecționăm tastând *#67#.

Citeşte şi: WhatsApp vine cu modificări secrete pentru iPhone și Android. Iată ce trebuie să știe toți utilizatorii

Utilizatorii Android trebuie să aibă grijă

O aplicație extrem de folosită din magazinul Google Play Store, piața oficială de aplicații pentru sistemul de operare Android, „Craftsart Cartoon Photo Tools” vine cu probleme grave pentru utilizatori.

Aceasta ascunde un malware troian, cunoscut sub numele de Facestealer. Programul malware Facestealer de pe Android  stochează datele de conectare, în special parole, ale utilizatorilor care o folosesc, în timp ce troianul ajunge pe dispozitivele unde aplicaţia e instalată.

Dar, după cum se dovedește, ceea ce trebuia să fie o simplă aplicație inofensivă de editare a fotografiilor din Google Play Store vine cu programe malware care fură parole.

Această vine chiar dacă aplicația rău intenționată de editare a fotografiilor vine cu o amenințare numită, în mod adecvat, Facestealer, care a trecut în mod repetat în Google Play Store, în trecut, și prin alte aplicații aparent inofensive.