Trucul pe care trebuie să-l știe toate gospodinele! Cum să cureți cartofii de coajă în timp record

Există mai multe moduri simple de a curăța cartofii de coajă, indiferent dacă sunt pregătiți pentru piure, prăjit sau copt. Fiecare modalitate este destul de simplă și nu ar trebui să ocupe prea mult timp.

28 feb. 2022, 17:48
Trucul pe care trebuie să-l știe toate gospodinele! Cum să cureți cartofii de coajă în timp record

Primul pas în curățarea cartofilor este spălarea acestora sub apă rece înainte de decojire. Acest lucru vă va asigura că îndepărtați orice resturi de murdărie rămasă de la recoltare și, de asemenea, vă va scăpa cartofii de bacterii.

Cum să cureți cartofii de coajă în timp record

CITEȘTE ȘI: Așa faci cei mai gustoși cartofi prăjiți cu cașcaval din lume în doar 20 de minute. Iată câțiva pași simpli

Cel mai comun mod de a curăța cartofii este să folosim un peeler. Odată ce cartofii sunt spălați, pur și simplu țineți pe rând unul câte unul în mâna non-dominantă, iar peeler-ul în mâna dominantă.  Este, de asemenea, o idee bună să tăiați partea de jos a cartofului, astfel încât să îl puteți echilibra și apoi să folosiți aparatul doar pentru a decoji în jos spre planșa de tăiere.

Dacă nu aveți un peeler sau preferați să folosiți un cuțit de curățat pentru decojire, este perfect în regulă. Ținând cartoful într-o mână și cuțitul de curățat în cealaltă, doriți să tăiați în coaja cartofului doar atât cât să treceți cuțitul pe sub coajă pentru a-l decoji.

CITEȘTE ȘI: Nu mai arunca apa în care ai fiert cartofii. Face minuni pentru ten, plante şi în bucătărie

Cei mai mulți oameni sunt de părere că trebuie să fiarbă cartofii abia după ce i-au curățat. Este o metodă care necesită extrem de mult timp. Cel mai indicat este să-i punem la fiert cu tot cu coajă și abia după să-i curățăm de coajă.

Faceți o crestătură de jur împrejurul cartofului cu vârful cuțitului,  nu prea adânc, pe tot parcursul cartofului. Apoi trebuie să îi puneți într-o oală cu apă clocotită. Lasă-i să fiarbă până când aceștia se înmoaie. Scurgeți-i și treceți-i sub apă rece. Lasă-i până când se răcesc suficient de mult pentru a-i putea mânui. După ce s-au răcit, pur și simplu glisați coaja de la fiecare capăt al cartofului și aceasta ar trebui să alunece imediat.