Nu mai arunca apa în care ai fiert cartofii. Face minuni pentru ten, plante şi în bucătărie

Cu siguranţă nu ştiai că apa în care ai fiert cartofii face adevărate minuni pentru ten şi plante. Mai mult, bucătăresele pricepute o folosesc în prepararea diferitelor mâncăruri delicioase.

12 ian. 2022, 19:57
Nu mai arunca apa în care ai fiert cartofii. Face minuni pentru ten, plante şi în bucătărie

Nu mai arunca apa în care ai fiert cartofii. Poţi face o mulţime de alte lucruri cu ea. De exemplu, bunicile noastre o foloseau pentru prepararea supei de pui şi chiar şi a pâinii.

Nu mai arunca apa în care ai fiert cartofii. Incredibil ce mai poţi face cu ea

După ce ai fiert cartofii, strecoară apa şi las-o să se răcească. Aceasta este bogată în amidon, potasiu şi vitamina B2. După ce ai ţinut-o în frigider timp de două ore, o poţi folosi pentru a te spăla pe faţă.  Amidonul combate efectele acide ale machiajului și face tenul mai catifelat. Vei observa rezultatele pe loc.

Citeşte şi Taie o lămâie în patru şi ţine-o în dormitor peste noapte. Trucul genial care îţi va schimba viaţa complet

De asemenea, apa în care ai fiert catofii poate face minuni pentru plante. Dacă nu ai pus sare în ea, udă florile cu această apă. Datorită amidonului şi mineralelor pe care le conţine, această zeamă este un îngrăşămân excelent pentru plante.

Gospodinele o mai foloseau şi atunci când preparau o ciorbă sau o supă. De asemenea, pâinea iese mai pufoasă şi mai gustoasă dacă pui puţină apă în care ai fiert cartofii.

Această zeamă este excelentă atunci când preparăm un sos de roşii pentru friptura de la cină. Amidonul pe care îl conţine leagă sosul şi îl face mai gustos.

La ce mai este bună zeama de la cartofii fierţi. Vei rămâne uimit

Puţine persoane ştiu că această zeamă de la cartofii fierţi curăţă foarte bine argintăria. Tot ce trebuie să faci este să pui tacâmurile sau bijuteriile din argins în apa în care s-au fiert cartofii. Amidonul dizolvă rapid depunerile de pe obiectele din argint și acestea sunt mai ușor de curățat.

De asemenea, datorită conținutului mare de potasiu și de vitamina B, apa în care au fiert cartofii este folosită de iubitorii de animale pentru a înmuia hrana câinilor sau a pisicilor.

Citeşte şi Nu încălziți niciodată carnea de pui și cartofii la microunde! Pericolul uriaș la care vă supuneți dacă faceți asta


loading...