Trucul pentru care orice gospodină ar trebui să-l ştie. Ce se întâmplă dacă pui detergent în sacul aspiratorului

Sunt mai multe variante ca să scapi de mirosul neplăcut și praful care se ridică de fiecare dată când dai cu aspiratorul.

19 nov. 2021, 13:46
Trucul pentru care orice gospodină ar trebui să-l ştie. Ce se întâmplă dacă pui detergent în sacul aspiratorului

Trucul care te va ajuta să faci curăţenie la acest sfârşit de săptămână fără prea mare efort. După ce îl vei aplica, se va schimba complet felul în care faci curat în casă. Dacă îți place să ai locuința tot timpul curată și, mai ales, dezinfectată, aerisită și frumos mirositoare, atunci trebuie să pui în practică acest sfat care circulă pe forumurile de gospodine.

Rabla pentru electrocasnice: De astăzi încep înscrierile pentru program
Se întâmplă foarte des ca aspiratoarele pot să degaje un miros neplăcut, iar asta se întâmplă pentru că praful acumulat în sacul aspiratorului este ridicat în aer atunci când pornești aparatul. Deși tehnologia a avansat și există aspiratoare performante pe piață, unele chiar cu apă, ele sunt destul de scumpe și dacă ai un aspirator clasic, perfect funcțional, nu ar trebui să renunți la el și să îl înlocuiești.

În schimb, folosește trucul ieftin, simplu și foarte eficient. Sunt mai multe variante ca să scapi de mirosul neplăcut și praful care se ridică de fiecare dată când dai cu aspiratorul.

Înainte de a îl folosi, pune puțină scorțișoară în sacul aspiratorului, apoi folosește-l ca de obicei. O altă variantă este să pui detergent de rufe pudră în sac și să îl folosești. Aceste trucuri vor împrăștia în toată casa un miros plăcut și vor impiedica praful să se ridice.

Greşeli banale care strică maşina de spălat. Prea mult detergent nu e bun!

În plus, există pastile pe care le poți pune în sacul de aspirator și care elimină mirosul neplăcut.

Un alt truc este să pui un săculeț sau un mănunchi mic de lavandă în sacul de aspirator. După ce termini de făcut curățenie, casa ta va mirosi plăcut și va fi curată. În plus, praful nu se va mai ridica atât de ușor.

În plus, ai grijă să înlocuiești periodic filtrul aspiratorului, să cureți recipientul de colectare în cazul în care este unul care nu se schimbă. Schimbarea sacului suficient de des va ajuta ca praful să nu se mai ridice atunci când folosești aspiratorul și mirosul nu va mai fi atât de neplăcut. În plus, peria aspiratorului trebuie curățată de scame, fire de păr de animale și praf. Acestea sunt motivele pentru peria miroase urât și împrăștie mirosul în toată casa.

În plus, poți spăla covoarele cu o perie și puțină apă cu detergent sau șampon care nu necesită clătire.

Dacă îți cumperi saci, ai grijă să cauți unii care au mai multe straturi, astfel încât mirosul să iasă mai greu din ei și pe care să îi poți folosi mai mult timp. În cazul în care ai un aspirator fără sac, asigură-te că speli și usuci bine recipientul de murdărie. Filtrele aspiratorului se schimbă periodic la fiecare 3-6 luni, în funcție de modelul aspiratorului.

Curățenia de toamnă. 8 trucuri și produse recomandate

Trucul 1. Aerisește și curăță geamurile
Deoarece vei folosi mai multe soluții pentru curățarea casei, este indicat să păstrezi întotdeauna un geam deschis pentru aer proaspăt și curat. Totodată, poți începe prin a spăla geamurile, astfel încât te vei bucura pe deplin de peisajul colorat și de toate nuanțele aurii și maronii ale copacilor.

Trucul 2. Șterge praful din locuință
Ștergerea prafului este una dintre primele activități pe care trebuie să le realizezi. De exemplu, este important să cureți mobilierul de praf și apoi să aspiri podelele locuinței. În caz contrar va trebui să aspiri iarăși. Este important să ștergi praful și pânzele de păianjen de pe balcon chiar și din locurile mai greu accesibile.

Trucul 3. Curăță bucătăria și baia
Cada, vasul de toaletă, lavoarul, aragazul, frigiderul, chiuveta, electrocasnicele, hota și toate piesele de mobilier, alături de gresie și faianță, trebuie curățate cu grijă și în detaliu. Înlocuiește odorizantul pentru toaletă și folosește detergenți special pentru curățat baia și bucătăria.

Trucul 4. Aspiră covoarele și podelele
În cazul în care ai covoare, atunci acestea trebuie curățate cu soluții speciale, mai ales în perioada toamnei când umezeala, reziduurile de frunze uscate și noroi pot apărea în locuință. Totodată, acum este momentul să aspiri întreaga locuință, după ce ai curățat mobilierul și canapeaua de praf.

Trucul 5. Spală podeaua
Deoarece un aspirat nu îndepărtează toate petele și microbii de pe podea, este important ca spălarea podelei să fie pasul următor. Poți combina o soluție specială pentru pardoseală, fie aceasta universală sau specială pentru gresie, lemn, linoleum, etc, alături de o soluție ce dezinfectează locul. Așteaptă ca podeaua să se usuce foarte bine înainte de a continua activitățile.

Trucul 6. Schimbă lenjeria de pat și perdelele
Deoarece podelele și piesele de mobilier au fost curățate de praf și mizerie, este timpul să schimbi lenjeria de pat, perdelele, husele de canapea și scaune și chiar fețele de masă. Daca acestea nu sunt spălate frecvent, pot aduna foarte multe impurități ce dăunează sănătății.

Trucul 7. Organizează dulapurile și sertarele
Este timpul să renunți la obiectele, hainele, decorațiunile și alte materiale și accesorii pe care nu le-ai mai folosit de cel puțin un an de zile. Dacă ai haine în stare bună, însă nu le mai porți, atunci le poți dona. Organizează garderoba și adu în prim-plan hainele de toamnă și de iarnă.

Ce se întâmplă dacă pui piper negru în maşina de spălat. Truc genial!
Testează instrumentele de scris și aruncă-le pe cele care nu mai au pastă, elimină foile, ciornele și documentele de care nu mai ai nevoie din sertarele biroului și fă loc pentru obiectele pe care le folosești frecvent.

Trucul 8. Curăță grădina și curtea
Dacă te numeri printre cei norocoși și te bucuri de o curte sau de o grădină cu plante, atunci trebuie să ai grijă de aceasta, mai ales la începutul toamnei. Este foarte important să cureți frunzele pentru ca pământul să nu se infecteze cu diferite boli ce pot afecta copacii și restul plantelor. Pomii trebuie toaletați și crengile bolnave sau îmbătrânire trebuie înlăturate. Totodată, dacă vrei ca la primăvară să te bucuri de răsaduri de legume, leguminoase, fructe și plante noi, atunci acum este momentul! Nu în ultimul rând, nu uita să protejezi toate plantele de sosirea sezonului rece.

Ține cont de sfaturile oferite și investește în produse de calitate. După ce ai reușit să faci curățenie în toată casa, păstrează pentru tine câteva momente de repaus și liniște. Răsfață-te cu o ceașcă delicioasă de ceai. Dacă vei face curățenie în locuință conform planului pe care ți l-ai propus, atunci vei avea mai mult timp să te bucuri de activitățile favorite!