Trucul prin care poți cumpăra bilete ieftine de avion. Totul despre Skiplagging, avantaje și riscuri

Trucul prin care poți cumpăra bilete ieftine de avion poartă numele de "Skiplagging", cunoscută și sub numele de "oraș ascuns" sau "bilet de aruncat". De câțiva ani buni, această practică a devenit tot mai populară, însă cine o folosește trebuie să știe și riscului ei.

20 aug. 2023, 10:03
Trucul prin care poți cumpăra bilete ieftine de avion. Totul despre Skiplagging, avantaje și riscuri
Trucul prin care poți cumpăra bilete ieftine de avion

Trucul prin care poți cumpăra bilete ieftine de avion. Hackingul biletelor ieftine presupune cumpărarea unui bilet mai ieftin cu o escală în orașul în care doriți să călătoriți și apoi să nu prindeți al doilea zbor.

Trucul prin care poți cumpăra bilete ieftine de avion

Skiplagging este atunci când rezervați un zbor indirect care costă mai puțin decât un zbor direct și apoi nu luați legătura. Este o modalitate de a găsi un zbor fără escală, fără a plăti prețul pe care îl implică adesea aceste bilete.

Nu este ușor să găsiți singuri astfel de tarife, deși puteți folosi site-uri de comparare a prețurilor precum Kayak sau chiar Google Flights. Dar un site dedicat – Skiplagged – a fost înființat în 2013 pentru ca oamenii să caute aceste tarife ascunse pentru orașe.

Care sunt dezavantajele skiplagging-ului?

În ciuda tarifelor ieftine, există unele dezavantaje ale biletului de avion – cum ar fi faptul că nu puteți să vă înregistrați bagajele.

Biletul dumneavoastră este pentru destinația finală a călătoriei, ceea ce înseamnă că, dacă vă înregistrați bagajele, acolo vor ajunge. Unii hackeri de zbor experimentați recomandă chiar să călătoriți cu un rucsac mai mic decât un rucsac, din cauza riscului de a vi se cere să vă înregistrați bagajele pe un zbor aglomerat.

Utilizarea unui bilet dus-întors este, de asemenea, puțin probabil să funcționeze. Companiile aeriene sunt susceptibile de a anula porțiunea de întoarcere dacă observă ce ați făcut.

Călătorii care decid să facă skiplag ar trebui să rezerve întotdeauna bilete dus-întors, în acest fel călătoria de întoarcere nu va fi anulată dacă compania aeriană anulează biletul„, avertizează Edward Russell, reporter pentru companii aeriene la publicațiile din industrie Skift și Airlines Weekly.

Citește și: Bilete de avion ieftine. Unde poți zbura în vacanță în această toamnă cu doar 70 de lei

Există, de asemenea, posibilitatea ca orașul ascuns pe care îl vizați să nu fie chiar acolo unde ajungeți. Programarea, redirecționarea și logistica complicată fac parte integrantă din planificarea zborurilor.

Acest lucru înseamnă că orașul de legătură s-ar putea schimba, lăsându-vă cu un bilet care nu vă duce nici pe departe acolo unde doriți să ajungeți, potrivit Euronews Travel.

Companiile aeriene stabilesc prețul biletelor în funcție de piață și de concurență, nu neapărat în funcție de distanța zborului. De aceea, o călătorie scurtă este adesea mai scumpă decât una lungă„, explică Russell.

Un loc liber este, de asemenea, unul care ar fi putut fi vândut unui alt pasager plătitor. Companiile aeriene susțin că acest lucru înseamnă că pierd bani atunci când pasagerii nu își continuă drumul până la destinația finală.

Practic, toate companiile aeriene interzic în mod explicit skiplagging-ul în condițiile lor de serviciu, cu diferite grade de consecințe în cazul în care sunteți prins.

Acest lucru ar putea însemna orice, de la anularea beneficiilor de loialitate, cum ar fi punctele acumulate prin zboruri, până la interdicția de a mai călători cu un anumit transportator sau chiar procese.

Este legal skiplagging-ul?

În condițiile în care companiile aeriene sunt atât de împotriva acestei practici, poate vă întrebați dacă este legal să alegeți să plecați de la aeroport la destinația de escală. Răspunsul este, în linii mari, da, dar asta nu înseamnă că nu are consecințe.

Totuși, trebuie să vă asigurați că aveți vizele și cerințele de intrare corecte pentru țara pe care intenționați să o vizitați, la fel ca în cazul unui zbor direct. Au existat cazuri în care companiile aeriene au dat în judecată pasagerii, dar Russell spune că acestea sunt rare.

Practica, deși descurajată de companiile aeriene și interzisă în contractul de transport, este rareori împotriva legii. Călătorii ar trebui să se îngrijoreze mai mult de faptul că ar putea fi excluși de la o companie aeriană – lucru pe care companiile aeriene îl pot face – decât de a se confrunta cu acuzații penale„, mai explică Russell.