Trucul simplu care îți curăță bijuteriile de argint. Cu un singur ingredient, vor arăta mai bine ca la început!

Cu trecerea timpului, bijuteriile de argint capătă un aspect ponosit și încep să se degradeze. Tot ce trebuie să faci este să aplici un truc simplu, care îți va face aceste obiecte să arate impecabil.

09 dec. 2021, 19:43
Trucul simplu care îți curăță bijuteriile de argint. Cu un singur ingredient, vor arăta mai bine ca la început!

Trucul simplu care îți curăță bijuteriile de argint. Bijuteriile din argint pot deveni ca noi dacă știi acest secret. Cu doar câteva mișcări le poți transforma radical, iar metoda este una foarte ieftină.

Trucul simplu care îți curăță bijuteriile de argint. Cu un singur ingredient, vor arăta mai bine ca la început!

Cola – Tot ce trebuie să faci este să așezi obiectele în acest lichid, înainte de culcare până dimineaţa. Apoi se scot, se lătesc bine cu apă şi apoi le uscaţi într-un prosop de hârtie. Repetaţi procedura dacă este cazul.

Bicarbonat – se pune la clocotit apă cu bicarbonat şi se așează bijuteriile acolo timp de câteva minute. Le scoateţi, le frecaţi fin cu o periuţă de dinţi curată, le clătiţi şi le uscaţi. Rezultatul va fi atât de bun încât veți spune că sunt noi

Pastă de dinţi – Obiectele din argint îşi recapătă strălucirea dacă sunt frecate cu pastă de dinţi cu ajutorul unei periuţe cu perii moi.

Motivul pentru care oxidează bijuteriile este unul simplu – argintul din care sunt lucrate este, mai exact, un aliaj din 925‰ argint pur și 75‰ cupru. Argintul pur cu titlul 1000‰ nu oxidează, dar este un metal prea moale pentru a fi prelucrat pentru bijuterii, de aceea el trebuie întotdeauna aliat cu un metal care să îi dea mai multă rigiditate.

Practic, „vinovatul” pentru oxidarea argintului este, de fapt, cuprul cu care acesta este aliat. Din fericire, există mai multe soluții de curățare, așa că nu trebuie să-ți faci griji cu întreținerea bijuteriilor din argint.

Anumite bijuterii din argint sunt placate cu rodiu, un metal prețios care oprește procesul natural de oxidare a argintului, bijuteria rămânând neschimbată în timp. În general, această metodă se aplică lănțișoarelor sau altor bijuterii mai simple, care sunt lucrate industrial, în masă. Placarea cu rodiu este un procedeu complex care se poate efectua doar în anumite condiții și doar într-o fabrică de prelucrare, cu o tehnologie anume, deci ar fi imposibil de aplicat bijuteriilor lucrate manual.

Citește și: Trucul ieftin care ține parbrizul dezghețat pe timp de iarnă. Toți șoferii trebuie să știe acest lucru! Au nevoie doar de o legumă banală