Trucul simplu prin care scapi de mirosul urât din bucătărie. Este cea mai eficientă metodă

Bucătăria este plină de mirosurile neplăcute mai ales atunci când gătești, dar poți scăpa rapid de ele dacă aplici câteva trucuri foarte simple.

05 feb. 2022, 09:26
Trucul simplu prin care scapi de mirosul urât din bucătărie. Este cea mai eficientă metodă
Trucul simplu prin care scapi de mirosul urât din bucătărie

Trucul simplu prin care scapi de mirosul urât din bucătărie. Este cea mai eficientă metodă. Trucul se adresează mai ales celor care gătesc mult și care se confruntă adesea cu o neplăcere: mirosul de mâncare impregnat în țesături și în pereți, de care pare că nu mai pot scăpa chiar și pentru zile la rând!

Trucul simplu prin care scapi de mirosul urât din bucătărie. Este cea mai eficientă metodă

Ai nevoie doar de trei elemente pentru a scăpa de această problemă: apă, bicarbonat de sodiu și oțet. Pui ingredientele într-o cană adaugi apa, o lingură de oțet și una de bicarbonat. Amestecați toate ingredientele și le puneți într-un bol deasupra aragazului, lăsându-l acolo peste noapte, de aceea se știe că mirosul de mâncare persistă destul de mult în apropierea aragazului oricât de mult l-ai curăța, însă cu acest truc simplu poți scăpa imediat de această problemă!

De ce e bine să pui un burete îmbibat cu zeamă de lămâie în frigider. Trucul genial pe care oricine ar trebui să-l cunoască

Cum să scapi de mirosurile neplăcute din bucătărie

Nu găti fără să pornești hota

. Hota reprezintă cea mai bună metodă de a elimina mirosurile neplăcute rezultate în procesul preparării mâncărurilor. Dacă vrei ca mirosurile neplăcute să devină o simplă amintire, ai nevoie de o hotă dotată cu un filtru performant de absorbție sporită.

Fierbe coji de portocală cu scorțișoară. Pentru a diminua mirosurile neplăcute, fierbe într-un ibric, timp de câteva minute, câteva coji de portocale cu scorțișoară. Oprește apoi flacăra aragazului și lasă vasul descoperit de-a lungul întregii zile. Bucătăria va fi inundată de un miros dulce, îmbietor și foarte revigorant.

Prăjește câteva felii de pâine. Specialiștii în chimia alimentelor spun că pâinea prăjită absoarbe mirosurile neplăcute și eliberează în bucătărie un miros mult mai plăcut și mai proaspăt decât cel rămas în încăpere după ce ai gătit cu o zi înainte.

Oțetul te ajută să scapi de mirosul de mâncare arsă. Dacă ai ars mâncarea, iar fumul s-a răspândit în bucătărie sau chiar în întreaga casă, lasă hota să funcționeze la capacitate maximă, aerisește încăperile și așază, în fiecare dintre ele, o cană cu oțet. Acesta va absorbi mirosul neplăcut pe măsură ce fumul dispare.

Pune o monedă în congelator atunci când pleci de acasă. Trucul care îţi poate salva viaţa

Cum scapi de mirosul urât din frigider

Dacă vrei să scapi de mirosul urât din frigider, poţi pune acolo o tăviţă cu boabe de cafea, acestea având puterea de a prelua mirosul neplăcut şi de a îl face să dispară. Este important ca celelalte produse din frigider să fie depozitate în cutii închise ermetic, acestea putând prelua la rândul lor mirosul de cafea. Şi un pahar plin cu oţet ar putea avea acelaşi efect. De asemenea, cărbunele activ şi bicarbonatul de sodiu mai au proprietatea de a absorbi mirosurile neplăcute.