Trucuri benefice la care să apelaţi pentru a avea energie, fără să beţi cafea

De regulă, când ne trezim sau când simţim că nu avem energie bem o ceaşcă de cafea. Totuşi, e important să ştim că nu e singura metodă care ne aduce un plus de energie şi, cu siguranţă, nu e deloc printre cele mai sănătoase.

22 dec. 2021, 19:48
Trucuri benefice la care să apelaţi pentru a avea energie, fără să beţi cafea

Trucuri benefice la care să apelaţi pentru a avea energie, fără să beţi cafea

Consumul de cafea în cantităţi prea mari se poate transforma într-un adevărat inamic pentru sănătatea noastră. Pe lângă faptul că dă dependenţă, contribuie şi la tulburările de somn.

După ce vă asiguraţi că va stabiliţi un program de somn de la care încercaţi pe cât posibil să nu vă abateţi, de 7-8 ore pe noapte, puteţi încerca să apelaţi la aceste trucuri:

Beţi cât mai multă apă

Pentru a vă menţine sănătoşi şi energici beţi opt pahare de apă pe zi. Organismul este influenţat de nivelul de hidratare. De exemplu, deshidratarea poate scădea chiar şi anumite funcţii cerebrale, poate diminua starea de spirit, memoria, concentrarea şi poate contribui la apariţia durerilor de cap şi la oboseală.

Citeşte şi Greșeala uriașă pe care toate gospodinele o fac când gătesc piftia. Iată secretul pentru a avea un preparat perfect!

Uleiurile esenţiale

Cu ulteiurile esenţiale vă ajutaţi corpul, mintea, spiritul. Vă ajută să luptaţi cu epuizarea şi chiar şi cu depresia şi vă îmbunătăţeşte concentrarea. Puteţi amesteca două picături de ulei esenţial de lămâie cu două picături de ulei esenţial într-o sticlă cu pulverizator, iar apoi pulverizaţi peste hainele pe care le vei purta.

Exerciţii fizice

Exerciţiile fizice ajută enorm să aveţi un somn odihnitor. Cele făcute în exterior, în aer liber, sunt şi mai benefice. Mişcarea creşte energia şi scade nivelul de stres. Mai mult, are un impact general bun asupra emoţiilor, cum ar fi creşterea entuziasmului şi scăderea nivelului de stres. Pe lângă aceste beneficii, poţi beneficia şi de Vitamina D, de la lumina soarelui, care stimulează endorfinele şi îmbunătăţeşte starea de spirit.

Proteinele, cele mai bune prietene

Proteinele au  un rol deosebit în transportul oxigenului prin corp şi, totodată, măreşte nivelul de energie. E de preferat este să eviţi dulciurile şi carbohidraţii atunci când ai poftă de mâncare şi să adaugi în meniul zilnic mai multe alimente bogate în proteine şi grăsimi sănătoase, cum ar fi: legume, iaurt grecesc sau unt de arahide.

Citeşte şi Ce trebuie să faci dacă mănânci prea mult de sărbători. Trucul simplu care te scapă de senzația de rău într-o clipită!