Ce trebuie să faci dacă mănânci prea mult de sărbători. Trucul simplu care te scapă de senzația de rău într-o clipită!

Mai sunt câteva zile până la Crăciun, iar românii abia așteaptă să se înfrupte cu preparatele tradiționale pregătite cu multă dragoste și atenție.

22 dec. 2021, 17:41
Ce trebuie să faci dacă mănânci prea mult de sărbători. Trucul simplu care te scapă de senzația de rău într-o clipită!

Ce trebuie să faci dacă mănânci prea mult de sărbători. Nu puțini sunt cei care consumă mii de calorii pe 25 Decembrie, fără să le pese dacă organismul lor poate duce atât de mult.

Ce trebuie să faci dacă mănânci prea mult de sărbători. Trucul simplu care te scapă de senzația de rău într-o clipită!

Ca să ai o zi excelentă trebuie să fii îmbrăcat lejer, fără ca pantalonii sau rochia să te strângă prea tare. Puțini știu că hainele strânge pun presiune pe intestine, iar mobilitatea și procesul de digestie. Totodată, nu trebuie să bei foarte multă apă ca să poți diminua disconfortul. Acest lucru poate face zona abdominală mult mai dureroase. Cantitatea de apă băută trebuie să fie în parametri normali ăentru a te menține hidratat pe parcursul zilei.

În această perioadă un ajutor de nădejde este ceaiul, cu pregădere cel de mușețel, ghimbir sau mentă. Dacă suferi de indigestie sau arsuri la stomac, un remediu bun de casă pentru neutralizarea acidului stomacal este o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu amestecat într-un pahar cu apă caldă. Anghinarea este unul dintre cele mai bune suplimente pentru a elimină senzația de balonare. După 30 de minute de la masa este momentul să faci o plimbare, deoarece acest lucru va ajuta la stimularea digestiei și te va face să te simțiți mai puțin plină și balonată. Nu încercă să alergi pentru că este foarte posibil să apară stările de greață.

La o oră de la masă, respirația abdominală profundă te va ajuta să calmezi stomacul. Te poate ajuta de asemenea și un masaj lent al abdomenului în direcția acelor de ceasornic.

Citește și: Atenţie ce cozonaci cumperi de Sărbători! Chimicalele care îţi pun viaţa în pericol. Avertismentul ANPC
 

Poți face în jur de 40-50 de cercuri sau pur și simplu masează zona câteva minute pentru a ajuta la îmbunătățirea digestiei.

La doua-trei ore de la ultima masă copioasă, poți să dormi. Dacă știi că ai reflux gastric în mod regulat atunci poți să dormi cu capul sprijinit pentru a ameliora simptomele. Poți face acest lucru cu mai multe perne pe care să le pui sub cap sau sub saltea. Dormitul pe o parte poate ajută și la ameliorarea simptomelor.

Citește și: Noi escrocherii înainte de Sărbători. Români păcăliţi cu anunţuri false de cazare pentru Crăciun şi Revelion