Trucuri ca să-ţi învingi pofta de pâine, paste şi pizza

Produsele care au la bază făina albă rafinată trebuie evitate atunci când vrei să scapi de câteva kilograme. Dar, ce te faci dacă ţi-e gândul numai la ele? Află câteva soluţii practice ca să-ţi învingi pofta de făinoase!

RomaniaTV.net
22 aug. 2012, 19:03
Trucuri ca să-ţi învingi pofta de pâine, paste şi pizza

Majoritatea nutriţioniştilor recomandă înlocuirea pâinii sau a produselor preparate din făină albă rafinată cu cele care au la bază o făină integrală (secară, mei, hrişcă, ovăz, quinoa, spelta). Ca să scapi de aceste tentaţii şi să nu mai pofteşti la toate preparatele din comerţ care sunt făcute în mare parte din făină albă rafinată, trebuie să ţii cont de câteva trucuri:

Nu mai cumpăra pâine albă, ci alege o variantă cu făină integrală.

Fă-ţi acasă lipii din făină integrală. Este de preferat să nu cumperi lipiile din comerţ dacă nu sunt făcute cu făină integrală.

Cumpără paste din făină integrală. Dacă alegi pastele din făină integrală care se găsesc deja în majoritatea magazinelor poţi să le consumi cu moderaţie.

Ţi-e poftă de un covrig? Ţine în poşetă o pungă cu migdale! Dacă ai în poşetă o pungă cu migdale şi alte nuci, poţi să ronţăi la ele şi să cumperi mult mai rar covrigi, doar atunci când nu mai poţi de poftă.