Trucuri minune ca să-ţi reziste machiajul peste zi

Știai că este esențial să te speli pe față înainte să te machiezi? Și acesta este doar unul dintre trucurile minune pe care trebuie să le aplici ca să-ți reziste machiajul peste zi!

RomaniaTV.net
19 aug. 2016, 11:37
Trucuri minune ca să-ţi reziste machiajul peste zi

Pregătește pielea

Primul pas constă în spălarea tenului cu apă călduță. Apa rece pune sângele în mișcare și riști să-ți apară pe față pete roșiatice. Aplică un strat de cremă hidratantă de zi, de preferință cu factor de protecție solară. O piele hidratată va avea o nuanță uniformă și din acest motiv nu vei mai simți nevoia să aplici fondul de ten într-un strat gros. La fel de recomandată este și o cremă cu rol de bază pentru machiaj. Însă și aceasta trebuie aleasă în funcție de tipul pielii. Pentru pori dilatați și riduri fine alege o bază cât mai cremoasă, una matifiantă pentru tenul gras și una hidratantă pentru cel uscat.

Utilizează buretele

Oricât de tentată ai fi să aplici fondul de ten direct cu degetele, este mai bine să renunți la acest obicei dacă vrei ca machiajul să-ți reziste întreaga zi. Uleiul de pe degete se va transfera pe față, fondul de ten nu se va mai întinde uniform și din acest motiv vei folosi mai mult și vei încărca inutil pielea. Buretele va întinde uniform fondul de ten, pentru un aspect natural.

Citeşte şi  Ponturi pentru un machiaj perfect la nuntă. Ce să faci şi ce să nu faci

Folosește o cremă de ochi

O greșeală constantă pe care o facem multe dintre noi este faptul că utilizăm crema de față și pentru ochi. Acest tip de cremă are o consistență specială, care permite o mai bună aplicare a anticearcănului. Întinde crema doar sub ochi, deoarece dacă o aplici și pe gene, va înmuia machiajul, care nu va rezista peste zi.

Alege un creion rezistent

Pentru ca machiajul să reziste cel puțin 8-10 ore și să nu se întindă creionul dermatograf, optează pentru unul rezistent la apă. Poți folosi și unul obișnuit, atât timp cât întinzi un strat de pudră, după ce ai trasat linia cu creionul.

Găsește mascara potrivită

Sunt atâtea opțiuni de rimel disponibile încât îți va fi greu să alegi din prima varianta potrivită pentru tine. Este recomandat să iei mostre de produs sau să testezi mascara la magazin înainte să te decizi. Dacă știi că ți se umezesc des ochii peste zi, alege varianta rezistentă la apă. De asemenea, când o aplici, întinde-o mai întâi pe genele inferioare, și, abia după ce acestea s-au uscat, pe cele superioare.

Ține mâinile departe

Evită să-ți atingi fața pe parcursul zilei, inclusiv când vine vorba de telefonul mobil. În loc să-l lipești de față, ține-l la distanță. În plus, telefonul se încălzește în timp ce vorbești, pielea va transpira și va intra în contact cu bacteriile de la suprafața telefonului. Pe lângă un machiaj distrus te vei alege și cu nedoritele coșuri.

Iată cum să faci dintr-un machiaj de zi unul de seară