Trucuri naturale de albire a dinţilor

Bicarbonatul de sodiu, lămâia sau cărbunele natural sunt printre cele mai eficace ingrediente folosite pentru albirea dinţilor.

RomaniaTV.net
25 oct. 2011, 09:50
Trucuri naturale de albire a dinţilor

Tratamentele de albire a dinţilor realizate la dentist sau cremele pot fi uneori periculoase. Există însă şi metode naturale de recăpăta un zâmbet sclipitor.

Bicarbonatul de sodiu face parte dintre remediile naturale cele mai eficace pentru albirea dinţilor. Întâlnit adesea şi în pastele de dinţi, bicarbonatul îndepărtează petele graţie particulelor sale fine. Aveţi grijă însă să nu puneţi prea mult pe periuţa de dinţi, ca să nu vă afecteze smalţul.

Lămâia este ideală pentru a reda albeţea dinţilor îngălbeniţi, pentru a reduce tartrul şi a păstra o respiraţie mereu proaspătă. Graţie vitaminei C, lămâia va avea un efect benefic şi asupra gingiilor. Nu folosiţi suc de lămâie de mai mult de două ori pe săptămână deoarece sucul de lămâie vă poate afecta smalţul.

Pentru o cură de albire eficare, amestecaţi 75 de grame de bicarbonat cu sucul unei jumătăţi de lămâie şi periaţi-vă dinţii în fiecare dimineaţă, timp de o săptămână.

Cărbunele vegetal se foloseşte fără pastă de dinţi, trebuie doar presărat un pic pe periuţă, deoarece a un efect abraziv foarte mare. Dacă este greu de folosit pudra, o puteţi amesteca cu câteva picături de suc de lămâie, nu mai mult de două ori pe săptămână.

O dată pe săpămână puteţi fabrica acasă un tratament eficace de albire a dinţilor. Înmuiaţi periuţa în argilă verde sau bicarbonat şi puneţi deasupra o picătură de ulei estenţial de mandarine sau lămâie. La sfârşit, clătiţi-vă gura cu o infuzie de mentă.