Trucuri pentru a dezgheţa congelatorul. Este bine să faci asta de două ori pe an

Trucuri pentru a dezgheţa congelatorul. Specialiştii spun că este bine să faci asta la o perioadă de timp, mai exact de două ori pe an. Chiar dacă pare că este o activitate dificilă, nu este deloc aşa. Mai ales că venim în ajutor cu câteva idei care vor face treaba mai uşoară.

07 mai 2023, 07:33
Trucuri pentru a dezgheţa congelatorul. Este bine să faci asta de două ori pe an
Trucuri pentru a dezgheţa congelatorul

Trucuri pentru a dezgheţa congelatorul, considerat unul dintre cele mai importante aparate electrocasnice din fiecare casă. Se pot păstra în condiții optime diverse alimente sau chiar preparate. Astfel, este cel mai indispensabil obiect din casă.

Ori de câte ori deschideți ușa de la congelator în interiorul acestuia va intra aer cald. Așadar, se vor provoca formarea de aburi. Se va forma un strat mult prea gros de gheață pe pereții interiori, iar cu timpul sertarele se vor deschide din ce în ce mai greu.

În mod ideal, această operațiune de dezghețare a congelatorului ar trebui făcută cel puțin o dată sau de două ori pe an. Înainte de a face asta, trebuie să scoateți absolut tot ce se află în el.

Specialiștii recomandă să se facă pe timp de iarnă. Însă, dacă nu ați apucat să o faceți, e momentul perfect. Trebuie făcut până să intrăm în anotimpul vara, atunci când temperaturile sunt foarte ridicate, iar alimentele se pot decongela mai repede.

Citeşte şi: Cât timp poţi păstra vinetele coapte la congelator. Depăşirea termenului de valabilitate, extrem de periculoasă pentru sănătate

Trucuri pentru a dezgheţa congelatorul

Folosește apă caldă

Nu, nu turnați apă caldă în el, peste gheață. Înainte de a începe întregul proces, asigurați-vă că ușa este deschisă, iar toate rafturile sau sertarele sunt golite. Încălziți foarte bine o cantitate mai mare de apă și apoi turnați-o într-un vas destul de adânc.

Pune acel vas în congelator și închide ușa. Așteaptă aproximativ 20 de minute și apoi verifică dacă stratul de gheață s-a topit. În cazul în care nu s-a întâmplat asta, mai lasă-l acolo câteva minute. Poți aduna apa și excesul de gheață cu un burete sau cu o cârpă. Ulterior, curăță congelatorul cu apă, oțet și bicarbonat de sodiu.

Folosește o soluție de degivrare

Poți achiziționa din magazinele specializare o soluție de degivrare pentru a termina totul mult mai repede. Este realizată pentru a topi imediat gheața și pentru a elimina depunerile de pe pereți. Pentru a folosi, citește instrucțiunile de pe ambalaj și urmează-le întocmai.

Utilizează un ventilator

Pune ventilatorul în fața congelatorului, pornește și setează la cea mai mare viteză. Când gheața începe să se topească, o poți răzui încet cu un cuțit, fără a zgâria congelatorul.

Pentru oricare dintre variantele de mai sus, este indicat ca frigiderul să fie scos din priză.