Trucuri ştiinţifice care te fac să pari mai inteligent

Unele persoane sunt într-adevăr inteligente din naştere, dar asta nu înseamnă că nu este posibil să pari mai inteligent decât eşti cu adevărat.

RomaniaTV.net
06 feb. 2015, 11:06
Trucuri ştiinţifice care te fac să pari mai inteligent

Iata ce spun cercetatori despre trucurile care te ajuta sa pari mai inteligent.

Nu ridica in aer berea

Potrivit unui studiu al Universitatii din Michigan si cea din Pennsylvania, daca ridici o bere in aer sau doar o tii in mana, vei parea mai putin inteligent. “Oamenii care tin alcool in aer sunt perceputi ca fiind mai putin inteligenti decat cei care nu fac asta”, precizeaza autori Scott Rick si Maurice Schweitzer.

Citeşte şi Consumul de bere ajută la prevenirea unor BOLI GRAVE

Mergi in pas cu restul lumii

Un studiu a celor de la Universitatea din Boston dezvaluie faptul ca “oamenii folosesc viteza de deplasare pentru a deduce prezenta de spirit… in alte persoane”. Asadar, daca mergi mai repede sau mai incet decat cei din jurul tau, acestia considera ca esti mai putin inteligent.

Pune-ti ochelari cu rama mai groasa

Cercetatorii sugereaza faptul ca o pereche de ochelari, chiar daca te fac sa pari mai putin atractiv, te arata mai inteligent. Mai mult decat atat, conteaza ce ochelari porti: Ramele mai groase te fac sa pari mai inteligent decat ramele subtiri. Opteaza pentru moda hipster, o sa pari mai inteligent.

Stabileste-ti o initiala in nume

Te va ajuta sa pari mai inteligent. “Persoanele cu initiala in nume au un efect de putere aparte in fata celorlalti”, precizeaza psihologii Wijnand A.P. Van Tilburg de la Universitatea din Southampton si Eric R. Igou de la Universitatea din Limerick.

Scrie lucruri simple

Daca ai un vocabular foarte elevat, asta nu inseamna ca esti mai inteligent. Un studiu a celor de la Princeton din 2012 arata faptul ca denumirile complicate si vocabularul elevat te fac sa pari mai putin inteligent.

Descopera mai multe trucuri pe feminis.ro.