Trucurile care reduc facturile la curent şi gaze. Ce să faci ca să plăteşti mai puţin în iarna asta

Specialiştii în instalaţii termice vin cu câteva soluţii simple prin care putem reduce facturile la gaze şi curent. Cu ajutorul acestor trucuri practice vei plăti mai puţin cu până la 20 la sută.

22 dec. 2021, 10:16
Trucurile care reduc facturile la curent şi gaze. Ce să faci ca să plăteşti mai puţin în iarna asta

Trucurile care reduc facturile la curent şi gaze. Specialiştii în instalaţii termice au câteva recomandări pentru reducerea facturilor la curent şi gaze.

Trucurile care reduc facturile la curent şi gaze. Uite cum putem plăti mai puţin

Potrivit specialiştilor în instalaţii termice, facturile la gaz pot fi reduse dacă folosim corect centrala de apartament. Este foarte important modul în care facem setările.

Este recomandat ca centrala să fie setată la 50-55 de grade, în timp ce termostatul de ambient trebuie să stea setat la 22-23 de grade Celsius. De asemenea, temperatura potrivită pentru apa caldă menajeră este de 40 de grade.

Citeşte şi Virgil Popescu, despre întârzierile facturilor de energie. „Eu am primit-o pe noiembrie şi a venit cu compensare!”

Andrei Mitu, specialist în instalaţii termice, avertizează că vom consuma mai mult dacă avem apa caldă setată la 60 de grade, deoarece niciodată nu ne vom putea spăla cu o apă la o astfel de temperatură. Automat vom folosi și apă rece, ceea ce înseamnă un cost dublu.

Este foarte important şi modul în care folosim aparatele electronice. Specialistul spune că o utilizare eficientă poate să scadă valoarea facturii cu până la 20%. Cea mai multă energie electrică este consumată de frigidere, mașini de spălat și aparate de aer condiționat.

În cazul maşinii de spălat, este foarte important să setăm temperatura în funcție de hainele pe care le spălăm.În acest fel vom face economie la energia electrică.

Specialistul mai recomandă să ținem ușa frigiderului deschisă cât mai puțin timp și să setăm aparatul de aer condiționat la 22-23 de grade Celsius, nicidecum la 16 grade Celsius, așa cum obișnuiesc foarte mulţi să facă.

Andrei Mitu mai avertizează că aparatele mici consumă foarte mult. De exemplu, o placă pentru îndreptat părul consumă la fel de mult cât un bec cu led ce funcţionează timp de opt ore, potrivit digi24.

De asemenea, specialiștii recomandă să optăm pentru iluminare cu becuri cu led, care chiar dacă au un cost mai mare, sunt mai eficiente și mai durabile decât becurile clasice.

Citeşte şi Plafonarea facturilor la energie în 2022. Ce sumă vrea să aloce Guvernul Ciucă

Reamintim că preţul la gaze naturale a crescut enorm în ultimii ani, iar românii care au schimbat recent contractele susțin că plătesc tarife chiar și de cinci ori mai mari.

Referitor la preţul energiei electrice, acesta a crescut în ultimul an cu 24%.

Florin Cîţu a prezentat în luna octombrie măsurile prin care Guvernul vrea să combată creşterea preţului la energie electrică şi gaze în următoarele luni.

„Soluțiile noastre pentru facturile la energie ale românilor:

– plafonarea prețurilor la energie;
– compensarea unei părți din factura la energie, complementar cu plafonarea;
– amânare la plată a facturilor pentru cei care nu pot să plătească.

Nu lăsăm pe nimeni în urmă!”, a scris fostul premierul la acea vreme pe pagina sa de Facebook.