Trump acuză China că nu face public numărul exact al deceselor de COVID: „Au fost mai multe decese decât în oricare altă ţară”

Preşedintele Donald Trump acuză autorităţile chineze că dezinformează cu privire la numărul real al deceselor. Potrivit preşedintelui american, China ar înregistra mult mai multe decese decât declară guvernul de la Beijing. 

RomaniaTV.net
02 sept. 2020, 10:21
Trump acuză China că nu face public numărul exact al deceselor de COVID: „Au fost mai multe decese decât în oricare altă ţară”

China a pierdut zeci de mii de oameni în lupta cu virusul. Au fost mai multe decese decât a înregistrat orice altă ţară, doar că nu au făcut publice cifrele adevărate”, a afirmat Trump într-un interviu pentru Fox News.

Citeste si Trump i-a spus unei foste purtătoare de cuvânt a Casei Albe „să încaseze una pentru echipă”, când Kim Jong-un i-a făcut cu ochiul

În China s-au raportat, de la începutul pandemiei, 4.724 de morţi, în timp ce în SUA au fost înregistrate 184.644 de decese, fiind ţara cu cele mai multe persoane decedate din pricina infecţiei cu coronavirus.

Trump susţine că doar 6% dintre decesele înregistrate în SUA au fost cauzate de coronavirus. De fapt, aceasta este o interpretare eronată a statisticilor, care spun că doar 6% dintre pacienţii care au decedat din pricina COVID nu au prezentat şi comorbidităţi precum obezitate, diabet şi boli cardiace.