Trump are două variante despre locul naşterii tatălui său: Statele Unite şi Germania

Donald Trump şi-a aplicat ”fapte alternative” familiei sale, afirmând la Casa Albă, cu ocazia marcării săptămâna aceasta a 70 de ani de la înfiinţarea NATO, că tatăl său, care s-a născut la New York, s-ar fi născut însă în Germania. 

03 apr. 2019, 10:17
Trump are două variante despre locul naşterii tatălui său: Statele Unite şi Germania

”Tatăl meu este german, era german”, a declarat el. ”El s-a născut într-un loc magnific în Germania. Deci am un sentiment special faţă de această ţară”, a continuat el.

Însă presa americană ar fi descoperit că Fred Trump s-a născut de fapt la New York, şi nu în Germania, în 1905, aşa cum susţine el.

Washington Post scrie că Trump comite a treia oară această eroare şi pretinde că cei doi părinţi ai săi s-au născut în Europa – ceea ce este complet fals.

Citeşte şi Preşedintele, în pericol: o chinezoaică a pătruns în complexul exclusivist Mar-a-Lago unde se afla Donald Trump

În schimb, bunicul său, Friedrich Trump, s-a născut în Germania şi a imigrat în Statele Unite în 1885, iar mama sa, Mary Anne MacLeod, era, de asemenea, o imigrantă de pe Bătrânul Continent, originară din Scoţia.

Cu ocazia reuniunii NATO, miliardarul republican a lansat şoi critici la adresa NATO, reproşându-i acesteia că unele ţări din NATO nu bagă destul de adânc mâna în portofel, raportat la protecţia militară de care beneficiază.”Germania, sincer, nu-şi plăteşte partea drept”, a apreciat locatarul Casei Albe, după care şi-a exprimat un ”mare respect” faţă de cancelarul Angela Merkel şi ţara pe care  conduce, a atenţionat el.