Trump cere amânarea alegerilor prezidenţiale din SUA, pe motiv că acestea ar putea fi fraudate în contextul crizei COVID 19

Preşedintele SUA a publicat joi pe Twitter un mesaj prin care, după ce a tatonat ideea în ultimele săptămâni, a cerut explicit ca alegerile prezidenţiale din 2020 să fie amânate, pentru a nu risca fraudarea masivă a scrutinului.

RomaniaTV.net
30 iul. 2020, 13:09
Trump cere amânarea alegerilor prezidenţiale din SUA, pe motiv că acestea ar putea fi fraudate în contextul crizei COVID 19

Trump susţine că votul prin corespondenţă ar fi unealta perfectă pentru fraudă electorală, o idee mai veche a sa, iar în contextul pandemiei de COVID 19 acesta ar avea o mare pondere din totalul voturilor exprimate, astfel încât ar putea apărea nereguli grave.

Ideea lansată de Trump vine în contextul în care sondajele arată o scădere din ce în ce mai mare faţă de rivalul Joe Biden, provocată de modul perceput ca dezastruos în care a gestionat criza COVID 19.

„Prin votul prin corespondenţă universal (nu doar al celor ce nu pot ajunge la urne, care este bun), 2020 va fi cel mai inexact şi fraudulos scrutin din istorie. Va fi o mare ruşine pentru SUA. Să amânăm alegerile până când toată lumea va putea să voteze normal şi în condiţii de siguranţă?”, a scris preşedintele SUA pe Twitter.

Statele americane vor să identifice şi să aplice măsuri prin care oamenilor să le fie mai ușor să voteze prin corespondență pentru a micșora capacitatea de răspândire a coronavirusului.

Citeşte şi: Olanda sfidează coronavirusul. Nu impune obligativitatea măştilor, argumentând că acestea nu şi-au dovedit eficienţa