Trump îl face praf pe Biden: „E nebun sau suferă de demenţă în stadiu avansat”

Joe Biden a afirmat joi, într-un discurs în Philadelphia, televizat doar de CNN şi MSNBC, că fostul preşedinte al SUA Donald Trump „reprezintă un extremism care ameninţă chiar bazele Republicii noastre”.

02 sept. 2022, 14:58
Trump îl face praf pe Biden: „E nebun sau suferă de demenţă în stadiu avansat”

Donald Trump nu a lăsat mult timp să treacă şi a publicat pe propria platformă de socializare, Truth Social, un răspuns vehement şi zeflemitor pentru actualul preşedinte al SUA.

„Dacă vă uitaţi la vorbele şi înţelesurile lor din discursul stânjenit şi nervos al lui Biden din această seară, (veţi vedea că) ameninţă America, inclusiv cu folosirea forţei armate. Trebuie să fie nebun sau suferă de demenţă în stadiu avansat”, a scris Donald Trump.

Joe Biden a subliniat că „nu există loc pentru violenţa politică” în Statele Unite, referindu-se la predecesorul său republican.

„Nu putem permite ca violenţa să fie banalizată”, a pledat preşedintele democrat, criticând un partid republican aflat în mâinile lui Donald Trump şi pe susţinătorii miliardarului care „nu cred în statul de drept”.

În faţa susţinătorilor lui Donald Trump care „vor să tragă ţara înapoi”, americanii trebuie „să apere” democraţia, a avertizat Joe Biden.

Citeşte şi: Putin a dus personal propaganda în şcoli. Liderul de la Kremlin a ţinut o „lecţie deschisă” unei clase de elevi, unii îmbrăcaţi în uniforme militare GALERIE FOTO

Democraţia americană nu este „garantată” şi „trebuie să o apărăm”, afirmat el, criticându-i pe susţinătorii lui Trump care susţin, în opinia preşedintelui democrat, o Americă „fără drept la intimitate, fără drept la contracepţie, fără dreptul la căsătorie cu persoana iubită”.

„Forţele MAGA  (n.r. – Make America Great Again, sloganul lui Donald Trump) sunt hotărâte să întoarcă această ţară în timp. Înapoi către o Americă în care nu există dreptul de a alege, nici dreptul la intimitate. Nici dreptul la contracepţie, nici dreptul de a te căsători cu cine iubeşti”, a spus el, referindu-se la probleme culturale despre care democraţii consideră că îi pot ajuta să câştige în noiembrie.

Ca răspuns la aceste afirmaţii, Trump a postat un nou mesaj, în care îl ironizează din nou pe Biden.

„Cineva ar trebui să-i explice lui Biden, încet, dar răspicat, că MAGA înseamnă, pe cât pot transmite nişte simple cuvinte MAKE AMERICA GREAT AGAIN (n.r. Faceţi America măreaţă din nou)! Dacă nu vrea să facă America măreaţă din nou, ceea ce reiese din fiecare vorbă, gând sau acţiune a sa, atunci în mod categoric nu ar trebui să reprezinte America!”, a notat Trump.

Donald Trump nu a fost singurul republican care a condamnat dur discursul lui Biden, ci mai mulţi conservatori au atras atenţia asupra faptului că acesta are caracterul de a diviza şi mai mult societatea americană, deja aflată într-un punct critic din punct de vedere al conflictului dintre susţinătorii celor două partide istorice, democraţii şi republicanii.

Aceştia au amintit chiar de un pasaj dintr-un discurs al lui Biden din timpul campaniei electorale, când actualul preşedinte a declarat: „În loc să ne tratăm unii altora partidele ca pe oponenţi, ne tratăm ca duşmani. Asta trebuie să înceteze!”.

Citeşte şi: Rusia acuză România că trimite arme în Ucraina. Atacuri fără precedent: „Autoritățile române resimt un disconfort moral. Nu fac decât să prelungească războiul”