Trump l-a felicitat pe Putin pentru că a refuzat să îi expulzeze pe diplomaţii americani

Donald Trump, preşedintele ales al SUA, l-a felicitat pe preşedintele rus, Vladimir Putin, pentru decizia de a respinge propunerea de expulzare a diplomaţilor americani, aşteptând instalarea noului lider de la Casa Albă pentru a relansa relaţiile ruso-americane.

RomaniaTV.net
31 dec. 2016, 11:13
Trump l-a felicitat pe Putin pentru că a refuzat să îi expulzeze pe diplomaţii americani

Donald Trump a lăudat modul în care preşedintele rus a a decis să nu aprobe cererea Ministerului rus de Externe de expulzare a 35 de diplomaţi americani, argumentând că aşteaptă instalarea Administraţiei Donald Trump, la Washington, potrivit Mediafax.

În replică, Trump l-a catalogat pe Vladimir Putin, în postarea sa de pe reţeaua de socializare Twitter, ca fiind o persoană extrem de inteligentă.

Citeşte şi Zeci de diplomaţi ruşi, expulzaţi din SUA. Oficialii au 72 de ore ca să părăsească teritoriul ţării

Rusia va stabili măsuri de relansare a relaţiilor cu Statele Unite în funcţie de linia politică a viitorului preşedinte american, Donald Trump, a subliniat Putin. Donald Trump, criticat pentru presupusa simpatie pentru Vladimir Putin, va fi instalat în funcţia de preşedinte al SUA pe 20 ianuarie.

Statele Unite au anunţat, joi seară, expulzarea a 35 de diplomaţi ruşi, închiderea a două misiuni diplomatice ruse, precum şi sancţiuni vizând oficiali şi entităţi de pe teritoriul Rusiei, pe fondul tensiunilor dintre Washington şi Moscova după ingerinţele ruse în campania electorală americană.