Trupa britanică Blur va marca închiderea JO de la Londra

Trupa britanică Blur va fi cap de afiş la concertul organizat în Hyde Park, pentru a marca închiderea Jocurilor Olimpice de la Londra, pe 12 august.

RomaniaTV.net
21 feb. 2012, 13:53
Trupa britanică Blur va marca închiderea JO de la Londra

La acest concert, ce va avea loc pe 12 august, vor mai susţine recitaluri grupurile New Order şi The Specials. Organizatorii concertului vor instala ecrane uriaşe, pe care vor fi proiectate imagini de la ceremonia oficială de închidere a Jocurilor Olimpice, organizată pe stadionul Olympic Park din Londra, informează bbc.co.uk.

Blur, care a confirmat informaţia referitoare la participarea sa la acest concert printr-un mesaj postat pe Twitter, va primi un premiu special pentru întreaga carieră, marţi seară, la gala BRIT Awards 2012.

Pe de altă parte, line up-ul pentru show-ul care va fi organizat în Hyde Park cu ocazia deschiderii Jocurilor Olimpice, pe 27 iulie, urmează să fie anunţat.

Blur a mai susţinut un concert în Hyde Park în anul 2009, iar evenimentul a fost sold-out.

Numărul concertelor susţinute în acest parc londonez va fi redus anul viitor de la 13 la nouă, din cauza plângerilor înregistrate din partea rezidenţilor.

Westminster Council a decis, totodată, să reducă numărul spectatorilor care pot să asiste la aceste evenimente organizate în Hyde Park, de la 80.000 la cel mult 65.000 şi, în unele cazuri, la cel mult 50.000 de persoane.

Aceste modificări vor fi operate începând din 2013.

Blur, o trupă britanică de rock alternativ, a fost înfiinţată în Londra, în 1989, de solistul Damon Albarn, chitaristul Graham Coxon, basistul Alex James şi toboşarul Dave Rowntree. Grupul Blur a lansat primul lui album, „Leisure”, în 1991 şi a devenit cunoscut pe plan internaţional pentru albumul „Parklife”, lansat în 1994. Blur, care a experimentat mai multe stiluri muzicale de-a lungul anilor, a avut cel mai mare succes la mijlocul anilor ’90, când presa britanică obişnuia să spună că este singurul rival adevărat al trupei Oasis.

După ce chitaristul Graham Coxon a părăsit trupa, Blur şi-a acordat o perioadă de pauză, între anii 2002 şi 2009, iar liderul grupului, Damon Albarn, a profitat pentru a-şi duce la capăt proiectele solo şi pentru a înfiinţa grupul „virtual” Gorillaz, care s-a bucurat de un succes uriaş.

Ultimul album Blur, intitulat „Think Tank”, a fost lansat în 2003.