Trupele ruseşti se predau pe capete ucrainenilor, cu tot cu tancuri. Imagini uluitoare de pe câmpurile de la Herson VIDEO

Succesele forţelor ucrainene în regiunea Harkov sunt acum dublate de ofensiva din Herson, unde trupele invadatorilor ruşi sunt în dificultate, iar soldaţii din prima linie se predau cu tot cu tancuri.

06 oct. 2022, 12:22

„Mii de soldați ruși au sunat la linia telefonică ucraineană creată pentru a-i ajuta pe cei care doresc să se predea”, au transmis oficialii ucraineni. Andrei Iusov, un purtător de cuvânt al serviciului militar de informații al Ucrainei, a declarat că aproximativ 2.000 de persoane au sunat în ultimele săptămâni la linia telefonică I Want to Live.

Declaraţiile sale au acoperire şi în situaţia din teren, de la Herson, iar ucrainenii au făcut recent public momentul uimitor în care o echipă de soldați ruși arborează un steag alb de pe turela tancului lor, predându-se.

Imagini uimitoare filmate în regiunea Herson, dn sudul Ucrainei, arată un BMP-2 rus care iese din spatele unui pâlc de copaci și se oprește în fața trupelor ucrainene înainte ca cei trei soldaţi din echipaj să iasă cu mâinile ridicate.

Ruşilor care se predau li se garantează în prizonierat un tratament în conformitate cu normele Convențiilor de la Geneva, scrie Daily Mail.

Citeşte şi Presa lui Putin recunoaşte haosul din armată şi publică declaraţiile ruşilor mobilizaţi: „Trăim ca animalele, nu avem nimic”

În acelaşi timp, rușii încearcă prin toate mijloacele să evite mobilizarea. În Uriupinsk, regiunea Volgograd, clădirea Comisariatului Militar local a fost incendiată după ce Vladimir Putin a anunțat mobilizarea în masă. Un bărbat a lovit ușa Comisariatului Militar cu o mașină și a aruncat în clădire un amestec inflamabil.

În Riazan, unul dintre cei mobilizaţi și-a dat foc într-o stație de autobuz, strigând „Nu vreau să merg la război”. Un alt rus a dorit atât de mult să evite mobilizarea încât a decis să facă un act riscant – a traversat înotul râului Narva și a ajuns pe teritoriul Estoniei, dar a fost prins cu o patrulă de câini și un număr mare de agenți şi întors în Federația Rusă.

Citeşte şi Experţii ruşi spun condiţiile în care va izbucni un „mare război nuclear cu rachete”. Mai mulţi sateliţi de recunoaştere ai NATO au fost scoşi din funcţiune