Trupurile celor cinci români morţi în accidentul din Ungaria vor fi aduse în ţară

Trupurile celor cinci cetățeni români, printre care și un copil de doi ani, morți în accidentul rutier produs duminică în Ungaria, vor fi aduse în această săptămână în satul Petecu, din județul Harghita, localitatea lor de origine, unde vor fi înmormântați, a declarat, marți, pentru AGERPRES, primarul comunei Ulieș, Gyorgy Sandor.

RomaniaTV.net
14 oct. 2011, 17:26
Trupurile celor cinci români morţi în accidentul din Ungaria vor fi aduse în ţară

Soții Gabor împreună cu bunicii din partea tatălui și cei doi copii, unul de aproape doi ani și unul de 12 ani, au venit în România pentru Rusalii, iar la sfârșitul săptămânii au plecat înapoi în Polonia, acolo unde lucrau de mai mulți ani. În mașina implicată în accident se aflau soții Gabor, cei doi bunici și copilul de doi ani, în vreme ce copilul de 12 ani se afla, împreună cu unchiul și mătușa sa într-un microbuz care circula în spatele autoturismului.

Potrivit martorilor, şoferul a adormit la volan şi a intrat pe contrasens unde s-a izbit frontal cu un autocar. Băiatul de 12 ani, aflat în maşina din spate, a asistat la întreaga scenă.  

„În spate se afla microbuzul în care erau rudele și copilul de 12 ani, care a văzut tot. Am reușit să vorbesc cu copilul, este în stare de șoc, nu prea realizează ce s-a întâmplat”, a spus primarul Gyorgy Sandor.

Primarul a mai adăugat că sora femeii decedate și-a anunțat intenția de a-l adopta pe copilul rămas orfan. De altfel, șeful Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilul Harghita, Elekes Zoltan, a precizat pentru AGERPRES, că în astfel de cazuri se caută soluții pentru adopția în cadrul familiei lărgite și doar dacă acest lucru nu este posibil copilul urmează să fie îngrijit în sistemul de protecție.