Tu îţi eşti duşman sau prieten? Acţiuni ​inconştiente​ prin care îţi faci viaţa un coşmar​

Traim intr-o lume care ne creeaza iluzia perfectiunii. Povesti despre iubire si job-uri de vis, imagini cu familiile frumoase si functionale toate acestea ne lasa sa credem ca perfectiunea nu doar ca exista ba mai mult ca ea ne este si noua accesibila.

RomaniaTV.net
27 iun. 2017, 20:25
Tu îţi eşti duşman sau prieten? Acţiuni ​inconştiente​ prin care îţi faci viaţa un coşmar​

Insa oamenii nu sunt constienti de cat de distructiva este aceasta credinta. Iata cinci motive pentru care ideea de perfectiune contribuie la nemultumirea legata de propria viata. 

1. Incercarea de a fi perfect/a te impiedica sa intri intr-o relatie, in cazul in care esti singur/a sau sa fii satisfacut/a cu actuala relatie daca ai pe cineva

Asteptarea lui Fat Frumos sau a Ilenei Cosanzeana te face sa nu te implici intr-o relatie cu un/o posibila partener/a din cauza ca nu este suficient de frumos/oasa, inteligent/a sau bogat/a. Este ok daca te simti bine sa fii singur/a, insa nu si daca tanjesti sa fii intr-o relatie insa refuzi intimitatea si compasiunea unui/ei partener/a care nu este perfect/a.

In acelasi timp, daca esti intr-o relatie, credinta in perfectiune duca la subaprecierea partenerului/ei. Comparatia cu cel/a din fantezia ta nu face decat sa iti sara in ochi defectele sale in loc sa-l/o accepti asa cum este cu toate imperfectiunile sale.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.


loading...