Tu ştiai care sunt bolile ce se pot vindeca cu Echinaceea?

Recunoscută pentru eficiența sa în creșterea capacității de apărare a organismului față de diversi agenți infectioși, echinaceea este adesea considerată un antibiotic natural, puternic aliat al sistemului imunitar.

RomaniaTV.net
28 oct. 2015, 12:19
Tu ştiai care sunt bolile ce se pot vindeca cu Echinaceea?

Este cultivată și utilizată în scop medicinal, datorită proprietăților sale terapeutice:curăță sângele și sistemul limfatic, catalizează acțiunea celulelor albe și acționează eficient în cazul bolilor de plămâni, al gripei și virozelor.

Această plantă minune are proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale, motiv pentru care poate lupta împotriva oricărui fel de infecție microbiană. Efectele sale antipatogene se datorează unei combinații de elemente constitutive care includ flavonoide, polizaharide, fenoli, alkylamide și unele minerale cum ar fi cupru, potasiu, iod și fier, împreună cu vitaminele A, E si C.

Dr. Oz: Top 3 cele mai bune suplimente care te scapă de răceală

Iată care este aportul său în beneficiul sănătății:

1. Combate răceala, gripa și infecţiile tractului respirator superior, întărind sistemul imunitar.

În tratamentul răcelilor, al inflamaţiilor gâtului, al gripei şi bronşitei, se ia 1 linguriță de tinctură de echinaceea la fiecare 3 ore sau 1-2 capsule la fiecare 2-3 ore timp de 1-2 zile. Apoi se reduce doza la 2 linguri de tinctură sau 6 capsule pe zi.

2. Luptă împotriva virusului herpex simplex

Echinaceea este un puternic agent antiviral împotriva acestui virus, cercetătorii descoperind că planta produce o creştere semnificativă a fagocitozei, un proces prin care corpurile străine organismului sunt distruse de celulele sistemului imunitar.

3. Tratează și previne afecțiunile hepatice.

Citeşte mai mult pe antenasatelor.ro.