Tu ştii cum să aplici crema cu protecţie solară? Iată 8 lucruri de care ar trebui să ţii cont

Andreea Haş, make-up artist, a dezvăluit opt secrete privind aplicarea cremei cu factor de protecţie solară pentru a scăpa de posibilele arsuri, usturimi, coşuri şi iritaţii.
Iulian Tudor
25 iun. 2017, 07:59
Tu ştii cum să aplici crema cu protecţie solară? Iată 8 lucruri de care ar trebui să ţii cont

Te expui la plajă din dorinţa de a obţine un bronz perfect şi de a arăta grozav toată vara, scrie csid.ro. Însă, te trezeşti cu o piele care se cojeşte, arsuri, usturimi, coşuri şi iritaţii. Toate aceste lucruri sunt cauzate de micile greşeli pe care le faci fără să-ţi dai seama. Andreea Haş, make-up artist, îţi spune care sunt aceste greşeli şi cum trebuie să le eviţi.

Citeşte şi Tratamente antirid cu miere cu rezultate uimitoare

1. Foloseşti prea puţină cremă

„Majoritatea persoanelor nu folosesc suficientă crema de protecţie solară. Nu există o cantitate standard ce trebuie aplicată, căci depinde de textura cremei şi de cel care o foloseşte. Trebuie acoperit tot corpul, iar produsul trebuie masat până intră în piele. Crema de protecţie solară nu se ia pe vârful degetelor şi se pune pe piele, ci se toarnă o cantitate generoasă în palme şi se masează”, declară Andreea Haş.

Specialiştii spun că nu vei risca niciodată să pui prea multă cremă, dar prea puţină da. Nu uita să te dai cu cremă pe zonele corpului expuse la soare chiar şi atunci când nu eşti la plajă, când eşti în oraş.

2. Crema este expirată

Data expirării cremei de protecţie solară este importantă. Dacă alte produse mai pot fi folosite şi după data expirării, cremele de protecţie solară conţin ingrediente ce se deteriorează în timp. Protecţia solară nu va mai fi eficientă şi, în plus, în ambalajul cremei tale pot pătrunde bacterii şi microbi. Este bine să citeşti cu grijă prospectul şi să o păstrezi în mod adecvat. Nu folosi crema de protecţie solară de pe un an pe altul.

3. Aplici doar produse de make-up care conţin SPF

Un fond de ten 2 în 1, care are şi protecţie solară, poate părea practic, dar asta nu înseamnă că şi funcţionează. O parte a problemei este cantitatea: puţin fond de ten nu este echivalentul cremei pe care ţi-ai întinde-o pe faţă. Nicio femeie nu îşi întinde pe fata atât de mult fond de ten încât să suplinească o cantitate suficientă de cremă de protecţie solară. Mai mult, adesea fondul de ten se şterge până la sfârşitul zilei şi nu îl reîmprospătezi aşa cum ar trebui să faci cu o cremă de protecţie solară. E minunat că există şi produse de machiaj sau de îngrijire care au factor de protecţie solară, însă acest lucru nu te scuteşte să foloseşti o cremă destina special acestui lucru.

„Pentru că ne aflăm în bătaia razelor de soare, trebuie să evităm încărcarea tenului. Machiajul trebuie să fie cât mai simplu şi uşor. Încearcă să te pătrezi cât mai naturală! Poţi opta pentru un fond de ten transparent, cu o consistenţă cremoasă”, te sfătuieşte specialistul.

4. Foloseşti crema de protecţie solară doar la începutul zilei
Dacă stai la soare, crema ta de protecţie solară va fi eficientă maximum două ore. Pielea foloseşte ingredientele active ale cremei, iar acestea se termină în timp. Transpiraţia sau apa duc la alterarea şi mai rapidă a cremei. Aplică crema în fiecare oră şi aşteaptă câteva minute ca să intri în apă după ce ai masat crema pe piele.

5. Te bazezi pe creme rezistente la apă

Nu există creme sau loţiuni de protecţie solară complet rezistente la apă. Pe baza testelor s-a dovedit că o cremă de protecţie solară rezistenta la apa este eficientă între 40 şi 80 de minute. După această perioadă crema trebuie din nou aplicată.

6. Aplici crema de protecţie solară doar cânt te expui pe plajă

Dacă e o zi înnorată nu înseamnă că nu mai trebuie să foloseşti crema de protecţie solară. Razele UV pătrund şi prin nori şi ceaţa şi îţi ard pielea. Razele UV sunt invizibile: nu miros, nu au gust, nu le simţi, nu le auzi, nu le vezi. Oamenii au tendinţa de a folosi creme de protecţie doar când soarele arde pe cer. Pielea este arsă şi îmbătrâneşte mai repede chiar şi când este înnorat şi crezi că eşti la adăpost.

Citeşte şi Prepară-ţi acasă propria cremă anticelulitică. Rezultate vizibile după o singură săptămână

7. Foloseşti crema cu cel mai înalt grad de protecţie

Dermatologii recomandă folosirea unei creme cu SPF minimum 30. Asta înseamnă că o cremă cu SPF 60 protejează de două ori mai bine sau tine de două ori mai mult? Ei bine, nu. O cremă de protecţie solară cu SPF 30, dacă este aplicată în cantitate suficientă, va limita în jur de 96% dintre arsurile cauzate de razele UVB. Pentru creme cu cu indice superior, diferenţele nu sunt semnificative: în jur de 98% pentru cremele cu SPF 50 şi mai puţin de 99% pentru cremele cu SPF 75. Nu există niciun mijloc de a bloca 100% razele UVB. Dacă te simţi mai în siguranţă folosind o cremă cu un factor de protecţie mai mare de 30, fă-o, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să o aplici la fel de des sau în cantitate mai mică.

8. Te protejezi doar prin cremele de protecţie solară

Aşa cum spuneam, cremele de protecţie solară nu te pot proteja 100%. Trebuie să ai capul acoperit, să porţi ochelari de soare şi haine care să împiedice pătrunderea soarelui, la orele amiezei. Nu uita că o creama de protecţie solară nu este un paşaport pentru o zi întreagă petrecută la soare. Evitând arsurile, nu înseamnă că ţi-ai protejat bine pielea. Odată ce începi să te bronzezi, iar pielea se închide la culoare, ea este afectată. Dar este un risc pe care ţi-l asumi.

DailyBusiness
Bani cu măsură din partea Ministerului Educației. Bursele elevilor și studenților se schimbă radical
Spynews
Alina Sorescu, profund afectată de o declarație a fostului soț, Alexandru Ciucu. Cât de deranjată a fost cântăreața: „El pleca des”
Bzi.ro
Ce a făcut Mihai Leu chiar înainte să moară, deși era în comă profundă. Soția sportivului a oferit detalii dureroase
Fanatik.ro
Senatorul POT acuzat că a mințit în CV a ajuns în faţa instanţei! Ce datorii neachitate are parlamentarul demisionar ce a ajuns la PSD
Capital.ro
Victorie pentru Elena Udrea! Judecătorii au luat decizia: Faptele au fost...
Playtech.ro
România se topește la 40 de grade! Cod portocaliu de caniculă în aproape toată țara
DailyBusiness
Benzina şi motorina se vor scumpi masiv de la 1 august. Cât va costa un plin după majorarea accizelor
Adevarul
Orașul din România ocolit de străini în anii '90: „Pe hărțile turistice europene, în dreptul lui este capul de mort”
wowbiz.ro
Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate
Spynews
Ingredientul de 2 lei pe care trebuie să îl adaugi în cartofii la cuptor pentru a fi crocanți la exterior. Bucătarii profesioniști folosesc acest truc
Spynews
Cod galben de caniculă în România! 15 județe se topesc în orele următoare sub temperaturi extreme | HARTA
Evz.ro
Ajutor pentru facturi. Când vin cardurile de energie și cine le primește
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
Imaginile durerii de la Hunedoara! Rămasă fără cuvinte, soția lui Mihai Leu a fost consolată de sute de oameni
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul morții lui Diogo Jota! Acum s-a aflat care a fost, de fapt, cauza accidentului
Cancan.ro
Adevărul despre moartea tatălui lui Nicușor Dan. Președintele l-a înmormânat în secret
Playsport.ro
O nouă meserie a apărut, iar firmele sunt disperate să-i angajeze: „Sunt plătit să repar toată ziua greșelile făcute de...
Capital.ro
Doliu în fotbal! A murit unul dintre cei mai emblematici jucători ai Generației de Aur
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Frumoasa iubită a milionarului român din Rusia a spus „Da”
stirilekanald.ro
Șefa s-a urcat pe ea și a sufocat-o. Sfârșit tragic pentru angajata de 26 de ani dintr-un supermarket
Ce i-a spus regretatul Mihai Leu lui Titi Aur, de pe patul de spital: „Era într-o rezervă, având-o alături pe soția sa, Anna. Când am intrat la el, deși fizic se vedea că nu este bine, era optimist”
MediaFlux
EXCLUSIV PAPARAZZI. Doamna Borsec cară peste 150.000 de sticle cu apă minerală și nici nu le simte. Sofia Crețu-Hu poartă accesorii și bijuterii de peste o sută de mii. De euro!
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Coreea de Nord a inaugurat cu fast un mega-resort pe litoral, dar turiștii străini lipsesc