Tudor Chirilă atacă medicii din România: „De ce au tăcut după cazul Colectiv?”

Tudor Chirilă a fpcut un atac dur către toţi medicii care se confruntă în aceste zile cu pandemia de coronavirus fără prea multe echipamente de protecţie. Acesta s-a enervat din cauza managementului dezastruos al cadrelor din spitale. 

RomaniaTV.net
02 apr. 2020, 13:48
Tudor Chirilă atacă medicii din România: „De ce au tăcut după cazul Colectiv?”

Tudor Chirilă, juratul de la Vocea României, a postat un mesaj pe pagina sa personală de Facebook, în care se adresează medicilor în legătură c faptul că trebuiau să spună adevărul despre ce se întâmplă în sistemul sanitar românesc, amintind de cazul Colectiv, insinuând că prin tăcerea lor au devenit complici la ceea ce trăiește azi o țară întreagă.

„Mă întreb unde au fost medicii în halate albe după «Colectiv»? Când această țară s-a dovedit a fi incompetentă față de sistemul ei sanitar, de ce au tăcut medicii în halate albe? De ce n-au spus că nu există de niciunele? De ce, nici după ce s-a dezvăluit mizeria din spitale, medicii n-au tras la răspundere factorul politic pentru lipsa măsurilor care să-i pună în situația de a putea să-și facă meseria într-un mod decent?

Citește și: Doctori şi asistente atacaţi cu pietre de localnicii furioşi. Echipele medicale veniseră să consulte rudele unui pacient cu coronavirus

De ce medicii nu au vorbit până acum și de ce a trebuit să vină un virus care să se răspândească mondial ca să înceapă să vorbească despre faptul că nu au nimic? De ce medicii nu s-au revoltat împotriva managerilor de spitale incompetenți, care au tăcut din gură vizavi de problemele din propria ogradă doar ca să-și păstreze funcția?”, s-a revoltat artistul.

În ultimele zile, tot mai multe spitale din România riscă să intre în colaps din cauza gestiunii defectuoase de la vârf. Cele mai grave situații se desfășoară la Suceava și Arad, însă mai sunt și alte centre medicale care stau pe un butoi de pulbere.