Tudor Chirilă îl face praf pe Klaus Iohannis. Artistul şi-a schimbat complet părerea despre preşedinte: „Cel mai mare sabotor”

Tudor Chirila l-a atacat violent pe Klaus Iohannis, în legătură cu greva din învățământ aflată în plină desfășurare. Artistul susţine că preşedintele României este "cel mai mare sabotor al educaţiei din România".

24 mai 2023, 19:49
Tudor Chirilă îl face praf pe Klaus Iohannis. Artistul şi-a schimbat complet părerea despre preşedinte: „Cel mai mare sabotor”
Tudor Chirilă îl face praf pe Klaus Iohannis. Artistul şi-a schimbat complet părerea despre preşedinte: "Cel mai mare sabotor"

Tudor Chirilă îl face praf pe Klaus Iohannis. Artistul a avut o reacție acidă la adresa președintelui Klaus Iohannis, în legătură cu greva din învățământ,printr-o postare pe Facebook.

„Cred că multe lucruri trebuie schimbate în învățământ. Cred sincer că orele remediale (meditațiile) ar trebui făcute la școală, cred că piața neagră a educației e nocivă și creează discriminare în școli (școala publică trebuie să ofere șanse tuturor), cred că afterschool-ul ar trebui să devină proiect de țară (că în Europa școala se face până la 15,16) cred că ar trebui facultate serioasă ca să devii profesor, facultate în care psihologia pediatrică și pedagogia să fie materii de bază iar practica să se desfășoare încă din anul întâi, cred că profesorii ar trebui încurajați să livreze curicula într un mod cât mai modern și atractiv, cred că școlile ar trebui să capete autonomie iar învățământul depolitizat pentru ca profesorii să nu mai fie masă de manevră politică în anii de alegeri”, a scris Tudor Chirilă pe Facebook.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu și Tudor Chirilă, dialog cordial pe Facebook pe tema legilor educației: ”Vă mulțumesc că ați tras acest semnal public!”

„Mai cred însă că în fiecare sistem există acel „profesor finlandez” cu care s-ar putea mândri orice școală. Știu că în România există profesori și învățători buni, care fac meseria cu dedicație, care concep planuri de lecție, se frământă cum să îi implice pe copii în actul educațional, își depășesc competențele și fac din învățare un eveniment în continuă schimbare. Am citit despre profesori care se luptă cu sistemul, cu mentalitățile putrezinde, cu birocrația administrativă sau nepotismul de partid, cu colegii lor, numai pentru că vor să-și în facă meseria în 2023 ca în 2023. Acești profesori (și probabil că nu numai ei) merită o creștere salarială. La fel și personalul nedidactic. Și chiar dacă e frustrant ca toată lumea să fie recompensată la fel, văd această creștere salarială ca pe o compensare obligatorie a celor care iubesc meseria de profesor. Și ar fi ideal ca după această grevă profesorii să pună pe agenda publică o dezbatere din care să nu lipsească o întrebare importantă: cum ar trebui să te pregătești ca să ajungi profesor în România? Cred că e o întrebare care ne preocupă pe toți. Desigur, în afara celui mai mare sabotor al Educației din România, Klaus Iohannis”, a încheiat Tudor Chirilă.

Citeşte şi: Tudor Chirilă, despre mutarea din țară: „Măcar din curiozitate. Să văd ce-mi oferă și ce-mi rezervă viața în străinătate”

Tudor Chirilă îl face praf pe Klaus Iohannis. Artistul şi-a schimbat complet părerea despre preşedinte: „Cel mai mare sabotor”