Tudor Chirilă se află în suferință. Cine este femeia care îi lipsește: „Nimic nu e mai rău ca uitarea”

Tudor Chirilă se află în suferință. Artistul și-a amintit recent de Gabriela Duțescu, antrenoarea de canto de la Vocea României. Femeia s-a stins din viață în urmă cu un an, iar decesul ei a întristat pe toată lumea. Zilele acestea, cântărețul îi simte lipsa mai mult ca nciodată.

25 iul. 2023, 23:14
Tudor Chirilă se află în suferință. Cine este femeia care îi lipsește: „Nimic nu e mai rău ca uitarea”
Tudor Chirilă se află în suferință

Tudor Chirilă se află în suferință. Într-un interviu recent, artistul a recunoscut că antrenoarea de canto l-a susținut pe tot parcursul său profesional și tot ea a fost cea care l-a refăcut atunci când s-a confruntat cu noduli și polipi de pe corzile vocale. Recent, a scris un mesaj emoționant pe rețelele sociale, pentru cea care i-a fost alături necondiționat.

Citește și: Tudor Chirilă, motivele pentru care profesorii români ar trebui sprijiniți: „Nu poți cere performanță de la niște oameni plătiți mizerabil. Nu e realist să ai această așteptare”

Tudor Chirilă se află în suferință

Acum două zile s-a împlinit un an de la moartea Gabrielei Duțescu. Unii știu cine a fost și ce a însemnat pentru mine, alții nu. Pentru cei din a doua categorie trebuie să spun că a fost terapeut vocal, a profesat 40 de ani la Clinica Profesor Doctor Hociotă din București, o bună parte a timpului petrecut acolo alături de profesorul Bogdan, un mare medic foniatru de la care Gabi a învățat meserie.

Am ajuns acolo pe la 20 sau 22 de ani și așa a început relația mea cu această femeie minunată care m-a însoțit pe tot parcursul meu profesional până când a închis ochii. De mai multe ori în carierea mea am făcut noduli sau polipi pe corzile vocale și de fiecare dată Gabi Duțescu a fost terapeutul alături de care m-am refăcut.

I-am devenit drag în tot timpul ăsta, a fost reciproc, relația naostră s-a intensificat, mi-a fost prieten, mentor, m-a certat și m-a iubit și am oferit și eu înapoi cât și cum m-am priceput. Metoda ei de recuperare vocală a calibrat sute de voci și sunt absolut convins că o grămadă de pacienți n-au uitat-o. Mi-aș fi dorit să lase moștenire într-o structură organizată (carte, cursuri, video) tot ceea ce știa pentru că e un patrimoniu care ar fi meritat păstrat.

Anul trecut a plecat dintre noi chiar când eu eram diagnosticat cu un chist pe una dintre corzi și am avut posibilitatea să confirm la Hamburg, acolo unde m-am operat și recuperat, cu o echipă ultraprofesionistă despre care am mai vorbit, consistența metodei.

Gabi Duțescu a fost în ultimii ani un personaj iubit la Vocea României unde a pregătit vocile echipelor mele. Fermecătoare, volubilă și cu o imensă poftă de viață și un optimism pe care îl împrăștia în jur cu imensă generozitate. Echipa de producție s-a îndrăgostit iremediabil de ea.

Mi-o aduc aminte în tribune, atentă la tot ce se cânta, bucuroasă să fie parte dintr-un proiect care o „ținea în viață”. Mi-e dor de vocea ei inconfundabilă, de pianul vechi plin de suveniruri de cristal, de câinii ei și de zilele toride în care ne așezam la masa de plastic verde din curtea betonata. – Hai, mai taci din gură, moară stricată și lucrează acolo!

Textul de mai sus nu se ridică la înălțimea personalității pe care o evocă, dar nimic nu e mai rău ca uitarea care se așterne peste oameni și doar noi, cei de aici, putem să-i ținem în viață pe cei de acolo„, este mesajul scris de Tudor Chirilă, pe Facebook.