Ce replică le-a dat Tudor Chirilă copiilor când i-au cerut un telefon mobil: „Du-te cu cărămida la școală”

Tudor Chirilă a dezvăluit că nu vrea să își expună copiii la tehnologie și la platformele de socializare. Artistul le-a și dat o replică haioasă în momentul în care cei doi băieți i-au cerut să le cumpere telefoane.

05 iun. 2023, 16:15
Ce replică le-a dat Tudor Chirilă copiilor când i-au cerut un telefon mobil: „Du-te cu cărămida la școală”
Ce replică le-a dat Tudor Chirilă copiilor când i-au cerut un telefon mobil: „Du-te cu cărămida la școală”

Tudor Chirilă este unul dintre cei mai îndrăgiți artiși din România, care în linii mari a dovedit, de-a lungul timpului, că are opinii echilibrate și o viziune aspura vieții destul de sănătoasă. Acesta are alături de Iulia Mîzgan doi băiețeii care au 8 și 6 ani. Acesta încearcă să fie un părinte bun, responsabil, care face toate eforturile necesare pentru a-și crește copiii în cel mai bun mod. Acesta a decis să îi ferească pe băieți de tehnologie, așa că a refuzat să le cumpere telefoane, cel puțin pentru moment. Cei doi copii merg deja la școală și au început să vadă în rândul colegilor diverse gadgeturi și telefoane, la care au început să râvnească.

Citește și: Dana Budeanu dă de pământ cu Tudor Chirilă, după ce cântărețul de Vama Veche a uitat că a făcut campanie pro-Klaus Iohannis: „Voi sunteți cei mai vinovați, cei care v-ați tăvălit pe jos pentru Hohha și ‘guvernul meu’!”

Recent, într-o intervenție pentru un post de radio, artistul a povestit ce părere are despre efectele pe care le are expunerea copiilor la tehnologie și, de asemenea, a dezvăluit ce le-a spus copiilor în momentul în care băieții i-au cerut un telefon mobil.

„La școala copiilor mei s-a pus la un moment dat întrebarea „ce vă place?/ ce nu vă place?” La școală, la părinți, la mediu, la context și așa mai departe. Foarte mulți copii au spus că „nu ne place că părinții noștri stau foarte mult pe telefon”. Adică ăsta e, cumva, și exemplul pe care noi îl dăm lor. Telefoanele au devenit niște calculatoare portabile, iar eu le spun mereu copiilor mei când mai aduc vorba, pentru că din păcate văd alți copii de vârsta lor, 8 ani, 6 ani, cu telefoane până la școală, pentru că nu au voie cu telefoane în clasă, dar îi văd până la școală și mă întreabă: „dar noi când o să avem telefon?”, a povestit Chirilă la radio.

Ce telefon pot avea copiii lui Tudor Chirilă

Acesta a mai povestit că le-a explicat copiilor că dacă vor să aibă un telefon în momentul de față vor putea să aibă doar un telefon model vechi, care le-ar putea permite doar să vorbească la telefon, nu să și acceseze aplicații sau jocuri.

„Voi, telefon o să aveți și mâine. „Aaa, păi dă-ni-l pe al tău”. Nu, nu, ăla e calculator. Calculator o să aveți mai târziu. Dacă vreți telefon, Nokia 1611, alea vechi de ani de zile. Ia cărămidă cu antenă, pune-i cartelă și du-te cu cărămida la școală. Și vezi ce faci cu el. Că, de fapt, nu este vorba despre telefon, este vorba despre tot ce aduce: este vorba despre social media, aplicații, jocuri, poze și scrolling”, a povestit Tudor Chirilă în studio la Radio 3Net.

Citește și: Tudor Chirilă îl face praf pe Klaus Iohannis. Artistul şi-a schimbat complet părerea despre preşedinte: „Cel mai mare sabotor”