Tudor Ciuhodaru, dat afară din Ministerul Sănătăţii, după 2 zile

Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, l-a eliberat pe Tudor Ciuhodaru din funcţia de consilier onorific al Ministerului Sănătăţii.

RomaniaTV.net
12 ian. 2012, 09:29
Tudor Ciuhodaru, dat afară din Ministerul Sănătăţii, după 2 zile

Tudor Ciuhodaru, deputat UNPR, a fost dat afară la numai două zile de la numirea în funcţie.

Purtătorul de cuvânt al Ministerul Sănătăţii, Oana Grigore, a declarat pentru Mediafax că, prin numirea secretarul de stat Vasile Cepoi şi a subsecretarului de stat pe probleme de urgenţă, Andrei Georgescu, echipa care se va ocupa de problemele asistenţei medicale de Urgenţă este completă.

Tudor Ciuhodaru a fost miercuri, la Palatul Victoria, cu Andrei Georgescu şi cu Vasile Cepoi, unde s-a decis ca cei doi să fie cooptaţi în echipa de la Ministerul Sănătăţii.

Ministrul UDMR al Sănătăţii, Ritli Ladislau, nu a fost prezent la întâlnirea cu Emil Boc. Acest lucru i-a iritat pe liderii UDMR, care au criticat faptul că Tudor Ciuhodaru, un simplu consilier onorific, trece peste capul ministrului.

Liderul senatorilor UDMR, Fekete Andras Levente, a calificat drept „puţin interesant” şi „nu prea uzual” gestul consilierului onorific Tudor Ciuhodaru de a-i prezenta premierului Emil Boc, în absenţa ministrului Sănătăţii, Ladislau Ritli, doi medici pe care îi doreşte în Ministerul Sănătăţii.

„E o chestiune puţin interesantă, nu prea uzuală. Un consilier onorific prea… Este interesantă toată istoria aceasta, tot mersul lucrurilor”, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, senatorul. „A fost numit consilier onorific pentru că nu se putea să fie consilier în calitatea sa de deputat, şi el îşi face echipă. Nu ştiu de la cine a primit această putere, aceste prerogative”, a adăugat liderul grupului senatorilor UDMR.

Cum a ajuns Ciuhodaru consilier la minister

Marţi, Tudor Ciuhodaru a apărut la Ministerul Sănătăţii, unde a anunţat că, în cursul dimineţii, a fost, la Palatul Cotroceni, unde i s-a cerut un CV.

„Am fost solicitat să contribui la proiectul legii. Am fost invitat la Preşedinţie de dimineaţă (marţi dimineaţă, n.r.), am discutat despre sistemul de urgenţă, mi-a fost solicitat CV-ul şi informaţii despre ce ştiu să fac „, spunea Ciuhodaru.

În aceeaşi zi, nu după mult timp, ministrul Ritli Ladislau a anunţat  că a hotărât să aleagă un consilier onorific pe probleme de urgenţă, respectiv pe doctorul Tudor Ciuhodaru.  Ministrul declara că a avut o discuţie cu Ciuhodaru, urmând ca acesta să ajute la dezvoltarea şi comunicarea pe marginea proiectului Legii sănătăţii.

Intrat în pâine, miercuri, Ciuhodaru s-a dus la Guvern şi i-a prezentat premierului Emil Boc pe medicii Andrei Georgescu şi Vasile Cepoi ca făcând parte din echipa care va lucra la legea privind sănătatea şi serviciile de urgenţă. Ministrul Ritli Ladislau nu a fost prezent la discuţie.

Ulterior, Andrei Georgescu a fost numit de Boc în funcţia de subsecretar de stat în locul lui Raed Arafat, iar Vasile Cepoi pe postul de secretar de stat, special creat pentru el.