Tudorel Filimon, nea Popa din „La Bloc”, a vorbit despre momentul care i-a marcat viața: „Am jucat cu mama moartă în casă”

Tudorel Filimon, sau nea Popa așa cum îl cunosc cei care l-au văzut în serialul „La Bloc”, a dezvăluit drama care l-a marcat.

22 mart. 2023, 20:08
Tudorel Filimon, nea Popa din „La Bloc”, a vorbit despre momentul care i-a marcat viața: „Am jucat cu mama moartă în casă”
Drama care i-a marcat viața lui Tudorel Filimon, nea Popa din La Bloc

Actorul Tudorel Filimon a devenit cunoscut după ce l-a interpretat pe nea Popa în serialul „La Bloc”, dar puțini știu drama prin care a trecut acesta.

Chiar dacă în fața oamenilor a apărut mereu cu zâmbetul pe buze, atât în celebrul serial, cât și ân piesele de teatru, glumele sale ascund foarte multă suferință.

În cadrul podcastului lui Cătălin Măruță, Tudorel Filimon a dezvăluit unele dintre cele mai mari încercări ale vieții sale. Cea mai mare încercare a fost să joace într-o comedie, în timp ce mama lui era acasă, fără suflare. Actorul a mărturisit că e un moment care l-a marcat și pe care nu îl va uita niciodată.

Citește și: Ce salariu primea de la PRO TV „Americanu” din „La Bloc”. „Nu prea ne plăteau bine!”

„Am jucat cu mama moartă în casă. Mama mea era moartă în casă. Acolo… Cum, mă, o las dimineață, o văd doar la cimitir, să fie groapa? A venit o mașină. M-a luat, m-a dus la Călărași. Am jucat comedie. Colegii jucau extraordinar de prost. Toți știau că murise mama. Domnule, m-am îmbrăcat, m-am întors acasă. Publicul a râs, că nu știa nimic. Astea sunt dure. 

Comedia pe care o faci ușor gândit iese bine. Comedia gândită iese bine și mie îmi place zona asta de suprarealism. Ionescu, Naum… ăștia. Cei care se strofoacă să facă comedie sunt strâmbi. Au gura într-o parte și picioarele împleticite. Întotdeauna trebuie să mergi pe sinceritate. Dacă ai impresia că ești comic, ești fraier. Trebuie să spună publicul că ai fost prea bun, dacă i-a plăcut”, a declarat Tudorel Filimon.

Marele regret al lui Tudorel Filimon

Actorul regretă cel mai mult că nu a putut petrece mai mult timp alături de copiii săi, după ce a divorțat de prima soție, Codruța, lucru care l-a afectat în timp.

„Ca tată, știi care e chestia? Eu, cu serialul, fiind și despărțit de prima soție, de Codruța, copiii fiind în grija Codruței, nu am mai fost atent să mă ocup și eu, să fiu aproape.

M-am aruncat foarte tare în adâncul creației artistice. Acum când stau și privesc retrospectiv, îmi dau seama că trebuia să am mai multă grijă de copii”, a mărturisit acesta cu tristețe.

Citește și: Tragedia prin care a trecut actrița din rolul lui Lili Jurcă în serialul „La Bloc”. Ce mai face și cum arată Mariana Dănescu FOTO

Pe plan profesional, Tudorel Filimon regretă că nu și-a îndeplinit visul de a juca în Coana Chirița.

„Am avut și dezamăgiri, dar cea mai mare, nu am putut la un moment dat să joc ce am vrut. Am vrut să joc în Coana Chirița. Fiind muzical, și nu știu ce, și astea… puteam să cânt, să vorbesc și moldovenește. Am fost, totuși, norocos că am jucat în câteva piese importante. Viața mi-a dat de toate”, a mai spus actorul.

Tudorel încă mai păstrează legătura cu Emil Mitrache, Americanu’ din la bloc, și cu Laura Cosoi, după finalul serialului „La Bloc”.