Ce salariu primea de la PRO TV „Americanu” din „La Bloc”. „Nu prea ne plăteau bine!”

Emil Mitrache, cunoscut publicului larg după numele de scenă, „Americanu'", a oferit primul interviu, după o lungă perioadă. Unul dintre cei mai iubiți actori din România, care „a fost lovit" de celebritate prin intermediul serialului „La Bloc", a povestit câți bani primea de la PRO TV. 

18 mart. 2023, 08:48
Ce salariu primea de la PRO TV „Americanu” din „La Bloc”. „Nu prea ne plăteau bine!”
Emil Mitrache, cunoscut drept „Americanul” din „La bloc”

Serialul „La Bloc” a rămas în memoria colectivă a românilor drept o amintire frumoasă a anilor ‘2000. Primul sezon a fost lansat în anul 2002, luna aprilie și s-a bucurat de un succes uriaș. Astfel, au fost difuzate 525 de episoade în șase ani, respectiv 270 de ore de emisie. Ultimul episod a fost difuzat în septembrie 2007.

Americanu’, interpretat de Emil Mitrache, era unul dintre cele mai importante personaje, alături de Nelu Curcă, interpretat de Nelu Coadă, Costel Jurcă, interpretat de Dragoș Moștenescu.

Actorii din „La Bloc” erau plătiți pentru fiecare episod. Americanu încasa 250 de dolari pentru fiecare filmare. Într-o zi, el filma două episoade, iar la TV erau difuzate patru episoade pe săptămână.

Astfel, într-o lună, Americanu primea aproximativ 4.000 de dolari, o sumă frumușică pentru acele vremuri.

„Nu prea ne plăteau bine, era decent la cât munceam. Noi începeam la ora 9 dimineața în fiecare zi și terminam la 21.00, dar noi băgam până la 23.00, chiar 1.00 noaptea și după ne duceam acasă și la 9 dimineața să fim înapoi, trei luni zi de zi.

Cam 250 de dolari la cursul PRO TV, nu la cursul BNR, adică, puțin mai jos. Erau 250 de dolari pe episod, noi făceam două episoade pe zi și erau difuzate 4 pe săptămână”, a declarat actorul Emil Mitrache în podcastul lui Măruță.

 

„La Bloc”, un serial de referință a României post-Ceaușescu

 

În anul 2002, salariul mediu net era de aproape 38.000 de lei, potrivit INS, deci de aproximativ 250-300 de dolari.

După ce a încheiat cu „La Bloc”, Emil Mitrache a activat o perioadă ca prezentator la evenimente sportive (n.r. – ring anouncer), în general sporturi de contact. Apoi, pentru Emil Mitrache a urmat o perioadă în care a fost șofer pe Uber, iar în prezent își desfășoară activitatea de ghid turistic pentru turiști străini.

În „La Bloc”, Americanu (Mugurel Mititelu) era un burlac, un personaj haios, bogat și șarmant, mereu cu câte o femeie la braț și care avea un valet leneș, pe Sebastian Popa (Nea Popa), interpretat de către Tudorel Filimon.

„La Bloc” a reușit să se impună ca repet în divertisment ridiculizând fără vulgaritate situațiile cotidiene ale oamenilor obișnuiți.

Americanu, Popa și Costel au apărut ultima dată în episodul 455.

 

Citește și: