Tudorel Toader: Extrădarea Elenei Udrea va parcurge etapele legale. Să nu facem din acest personaj un subiect naţional

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, spune, legat de reţinerea Elenei Udrea pe stradă, în Costa Rica, că procedura de extrădare va parcurge etapele legale, el spunându-le jurnaliştilor să nu facă "din acest personaj" un subiect naţional.

RomaniaTV.net
04 oct. 2018, 05:33
Tudorel Toader: Extrădarea Elenei Udrea va parcurge etapele legale. Să nu facem din acest personaj un subiect naţional

„Haideţi să nu faceţi din acest personaj un subiect naţional. Procedura de extrădare va parcurge etapele legale. Pentru mine nu este un subiect Elena Udrea (…) Da, este un cetăţean care a comis infracţiuni, un cetăţean condamnat definitiv şi dat în urmărire. De ce nu veniţi şi pentru alţi condamnaţi din străinătate să mă întrebaţi ce se întâmplă cu ei?”, a întrebatministrul Justiţiei, potrivit News.ro.

Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute de Biroul Naţional Interpol din Costa Rica, anunţă instituţia, care precizează că ele au fost ridicate de pe stradă.

Conform Organismului de Investigaţii Judiciare din Costa Rica,. Udrea, acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu, a fost reţinută pe stradă, la ora locală 10:00, iar Bica, acuzată de luare de mită şi corupţie, a fost reţinută tot pe stradă, patru ore mai târziu. Acţiunea a fost realizată în colaborare cu Direcţia de Informaţii şi de Securitate Naţională.

Citeşte şi: Elena Udrea şi Alina Bica, reţinute pe stradă de Interpol în Costa Rica VIDEO