Tudorel Toader: Inspecţia Judiciară poate stabili dacă procurorul Ionel Corbu s-a antepronunţat privind violenţele de pe 10 august

Publicat: Luni, 20 August 2018 11:18 // Actualizat: Luni, 20 August 2018 11:18 // Sursa: romaniatv.net

Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, spune că doar Inspecţia Judiciară poate stabili dacă prim-procurorul Parchetului Militar Bucureşti, Ionel Corbu, s-a antepronunţat privind ancheta în cazul violenţelor din 10 august atunci când a afirmat că "actele de agresiune exacerbate nu se justificau".

"Mă întrebaţi dacă s-a antepronunţat sau nu. Dacă nu cumva este o abatere de la deontologia profesională sau de la regulile procesuale, numai Inspecţia Judiciară poate da un răspuns", a declarat Tudorel Toader, luni dimineaţă, întrebat cum comentează declaraţiile procurorului Ionel Corbu privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august.

Prim-procurorul Parchetului Militar, Ionel Corbu, declara săptămâna trecută că Jandarmeria a trimis o mare parte din documentele solicitate, dar "se impune cu necesitate solicitarea în mod suplimentar şi a altor date de referinţă necesare şi utile cauzei".

Întrebat, miercuri, dacă din documentele prezentate până acum de Jandarmerie există dovezi că s-a impus acea intervenţie în forţă, prim-procurorul a spus că sunt elemente care să dovedească aploarea evenimentelor, dar, după părerea sa, “sub nicio formă actele de agresiune exacerbate nu se justifică”.

“În mare parte, da, există elemente şi indicii doveditoare privitor la amploare evenimentelor ce urmau să se desfăşoare, însă, în opinia mea, sub nicio formă actele de agresiune exacerbate nu se justifică atâta vreme căt existau multiple modalităţi de estompare a unor demersuri care au degenerat sau care urmau să degenereze”, afirma Corbu.

Dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei a fost preluat de către Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia Parchetelor Militare de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, pentru ca "cercetarea evenimentelor să poată fi făcută unitar". Parchetul General anunţa, vineri seară, că de luni se vor face acte de urmărie penală, inclusiv primirea de plângeri sau denunţuri, la sediul Ministerului Public.

Peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7669
RON
15 Nov
noapte 11 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H