Tudorel Toader, prima reacţie după victoria lui Kovesi în Comisia LIBE: A fost un vot politic

Votul din Comisia LIBE a Parlamentului European, în urma căruia Laura Codruța Kovesi se clasează pe primul loc pentru postul de procuror-șef european, este unul politic, iar europarlamentarii sunt "cei mai în măsură" să îl explice, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader, pentru HotNews.ro. 

RomaniaTV.net
27 feb. 2019, 14:07
Tudorel Toader, prima reacţie după victoria lui Kovesi în Comisia LIBE: A fost un vot politic

„Cred că europarlamentarii sunt cei mai în măsură să facă astfel de referiri, dat fiind faptul că a fost un vot politic”, a declarat ministrul Justiției, întrebat despre victoria Laurei Codruţa Kovesi.

Fosta şefă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, a obţinut miercuri cele mai multe voturi în Comisia LIBE a Parlamentului European, după audierile de marţi pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Parchetului European.

Laura Codruţa Kovesi a primit 26 de voturi, fiind urmată de candidatul francez Jean-Francois Bohnert, cu 22 de voturi, şi de candidatul german Andres Ritter, cu un vot, a anunţat Comisia de libertăţi civile (LIBE) a PE.

În votul consultativ de marţi din Comisia pentru control bugetar (CONT), Laura Codruţa Kovesi primise 12 voturi, fiind urmată de Jean-Francois Bohnert, cu 11 voturi, şi de Andres Ritter, cu un vot.