Tulpina braziliană, cea mai periculoasă mutaţie a coronavirusului, identificată în România. Este vorba despre două persoane din Bucureşti

Tulpina braziliană de coronavirus a fost identificată în România. Potrivit Institutului Naţional de Statistică, este vorba despre doi bărbaţi din Bucureşti.

08 mart. 2021, 19:59
Tulpina braziliană, cea mai periculoasă mutaţie a coronavirusului, identificată în România. Este vorba despre două persoane din Bucureşti
Tulpina braziliană de coronavirus, identificată în România. Este vorba despre două persoane din Bucureşti

Tulpina braziliană de coronavirus, identificată în România. Este vorba despre doi bărbaţi în vârstă de 38 şi 57 de ani din Bucureşti.

Tulpina braziliană de coronavirus, identificată în România

„Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile a fost informat, de către laboratorul INBI Balș, că în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu SARS-COV-2, cu varianta braziliană P.1. a SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat al INSP.

Unul dintre cazuri este un bărbat în vârstă de 38 de ani, din București, simptomatic, având condiții medicale preexistente, fără istoric de călătorie și fără contact cunoscut cu caz confirmat cu COVID 19. „Sursa nu poate fi precizată”, menționează INSP.

Al doilea caz este un bărbat, în vârstă de 57 de ani, tot din București, simptomatic, având condiții medicale preexistente și care ar proveni dintr-un focar de colectivitate cu 3 cazuri, sursa posibilă fiind unul dintre colegi.

Ancheta epidemiologică pentru cele două cazuri este în desfășurare.

Reamintim că recent tulpina africană de coronavirus a ajuns şi în România. Aceasta a fost identificată la două probe dintr-un lot de 93 analizate de Medlife. Este vorba despre două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană de Covid-19, una din Bucureşti, alta din Piteşti. În acelaşi lot au fost indentificate şi 72 de probe care conțin tulpina britanică.

Citeşte şi Bilanţ coronavirus. Peste 43.000 de români s-au vaccinat de 8 martie

Pacient cu tulpina britanică de coronavirus, identificată la 13 zile de la rapel, mort la spital în România

Un pacient a decedat după ce s-a infectat cu nouă tulpină britanică la 13 zile după ce îi fusese administrată doza rapel de vaccin anti-COVID-19 de la Pfizer. Bărbatul era internat la Spitalul Ilfov, avea 74 ani şi multiple comorbiditati. Fusese vaccinat pe 13 februarie, cu simptomatologie debutată in 20 februarie,  şi a fost testat pozitiv pe 25 februarie.

Medicul Adrian Marinescu de la Institutul Matei Balș din Capitală a explicat, la Antena 3, că „vaccinul nu va însemna o eficientă de 100%”. „Adică din 100 de pacienti care se vaccineaza, orice vaccin poate să meargă undeva până la 94-95%, deci este clar că o să fie și niște excepții. Și acest lucru se întâmplă la orice vaccin”, a explicat medicul Adrian Marinescu, la Antena 3.

Numărul cazurilor COVID-19 a explodat în ultimele zile. Locurile la ATI se ocupa din ce in ce mai repede, în unele oraşe nu mai sunt paturi libere la Terapie Intensivă. Medicii avertizează că valul 3 al pandemiei a lovit şi România. Rata de infectare a ajuns luni la aproape 22%.

Citeşte şi Florin Busuioc, infectat cu coronavirus. A luat virusul de la Cătălin Măruţă: „Am stat în spital o lungă vreme”

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 2.280 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore în România. Până astăzi, 8 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 830.563 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 761.631 de pacienți au fost declarați vindecați.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.825. Dintre acestea, 1.098 sunt internate la ATI.

Până astăzi, 20.963 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 07.03.2021 (10:00) – 08.03.2021 (10:00) au fost raportate 63 de decese (31 bărbați și 32 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Hunedoara, Maramureș, Olt, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Vâlcea și București.