Tulpina britanică a coronavirusului, mai periculoasă decât celelalte tulpini. Rata de mortalitate este mai mare STUDIU

Tulpina britanică a coronavirusului este mai periculoasă decât celelalte tulpini. Pe lângă faptul că este mult mai contagioasă, aceasta are rata de mortalitate mai mare. Potrivit unui studiu, persoanele infectate sunt cu până la 64% mai predispuse să moară decât cele care au fost infectate cu alte tulpini.

18 mart. 2021, 10:56
Tulpina britanică a coronavirusului, mai periculoasă decât celelalte tulpini. Rata de mortalitate este mai mare STUDIU
Tulpina britanică a coronavirusului, mai periculoasă decât celelalte tulpini. Rata de mortalitate este mai mare STUDIU

Tulpina britanică a coronavirusului, mai periculoasă decât celelalte tulpini. Potrivit celui mai recent studiu publicat în revista Nature, persoanele care s-au infectat cu tulpina britanică sunt cu până la 64% mai predispuse să moară din cauza COVID-19.

Tulpina britanică a coronavirusului, mai periculoasă decât celelalte tulpini

Citeşte şi Tulpina britanică în România. INSP: Au fost confirmate 378 de cazuri, dintre care 29 la copii

Persoanele infectate cu varianta britanică a coronavirusului, cunoscută şi sub numele de B.1.1.7, au un risc mai mare de deces din cauza COVID-19 decât cele care contactează alte tulpini ale virusului, scrie Business Insider, citat de AlephNews.

Oamenii de ştiinţă au examinat aproximativ 2,2 milioane de persoane care au fost testate pozitiv în Anglia, între septembrie și mijlocul lunii februarie, apoi au comparat numărul deceselor între cei cu B.1.1.7 și cei care au fost infectați cu alte tulpini.

În urma cercetărilor s-a descoperit că din 1000 de persoane infectate cu varianta clasică de coronavirus, şase persoane în vârstă de 60 de ani prezintă risc crescut de deces, în timp ce în cazul tulpinii britanice 9 persoane din 1000 riscă să moară.

„În ciuda progreselor substanțiale în tratarea COVID-19, am văzut deja mai multe decese în 2021 decât în ​​primele opt luni ale pandemiei. Lucrarea noastră ajută la explicarea cauzelor pentru care s-a întâmplat acest lucru”, a explicat Nick Davies, autorul principal al studiului.

Citeşte şi Un medic renumit din România anunţă prăpădul: Nu trebuie să ne așteptăm la altceva. Asta se va întâmpla cu tulpina britanică!

Reamintim că în lunile ianuarie și februarie în Anglia au murit 42.000 de persoane din cauza coronavirusului.

Letalitatea crescută cauzată de tulpina din Marea Britanie ar putea fi determinată de faptul că persoanele infectate cu B.1.1.7 au în medie încărcături virale mai mari, ceea ce înseamnă că produc mai multe particule virale atunci când sunt infectate.

Încărcăturile virale mai mari, arată mai multe studii, sunt asociate cu un risc mai mare de deces și forme mai grave ale bolii.

„Acesta a fost primul lucru care mi-a venit în minte”, a spus anterior William Schaffner, expert în boli infecțioase la Universitatea Vanderbilt.

Este posibil, de asemenea, ca transmisibilitatea crescută a tulpinii să crească riscul de infectare a mai multor oameni care prezintă un risc mai ridicat de a face forme severe ale bolii. O tulpină mai transmisibilă înseamnă că oamenii sunt mai predispuși să se infecteze, iar B.1.1.7 este cu 50% și 70% mai contagios decât versiunea originală a virusului.