Tupeu de primar: Profesorii să facă naveta cu bicicleta

Primarul din Arad le-a recomandat profesorilor care fac zilnic naveta până la şcoală să îşi ia biciclete. Şi ca să fie sigur că sfatul lui va rămâne pentru posteritate, primul gospodar al comunei şi-a trecut ideile şi pe o adresă oficială.

RomaniaTV.net
30 nov. 2011, 16:51
Tupeu de primar: Profesorii să facă naveta cu bicicleta

Negru pe alb, edilul recomandă puţină mişcare pentru doamnele care educă copiii din comuna Şimand. Şapte kilometri dus şi alţi şapte întors, pe două roţi. Femeile au rămas încremenite când au citit adresa de la Primărie.

„Este scris, semnat şi ştampilat de către domnul primar. Citez: refuz decontarea deplasării pentru Bogdan Alina şi Goldiş Diana pentru faptul că între Nădab şi localitatea Şimand se poate circula cu bicicleta”, a spus una dintre învăţătoare.

„Nicicum cu bicicleta nu se poate aşa ceva. Acum, în timpul iernii, este chiar oribil să te gândeşti să faci aşa ceva”, a mai precizat dascălul.

Primarului nu i se pare oribil. În condiţiile în care, spune el, a rămas cu vistieria goală. „Am ajuns la fundul sacului. Faptul că nu mai avem bani să plătim transportul unora dintre cadrele didactice, nu cred că putem fi incriminaţi”, a spus primarul din Şimand, Dan Şimon.

Profesoarele ar fi trebuit să primească în fiecare lună 60 de lei pentru a-şi achita transportul până şi de la şcoală. Ele se gândesc acum chiar să îl cheme în instanţă pe edil.