Tupeu de taximetrist, taxă de bagaj în aeroport. Vezi ce au păţit doi turişti străini în Aeroportul Otopeni

Doi turişti străini au fost pe punctul de a rămâne fără bunuri fiindcă au refuzat să-i plătească taximetristului care i-a adus la Aeroportul Otopeni o aşa-zisă "taxă de bagaj". Şoferul a fost filmat în momentul în care a vrut să plece cu bagajele, iar cei doi s-au agăţat de maşină ca să-l oprească.

09 aug. 2017, 18:21
Tupeu de taximetrist, taxă de bagaj în aeroport. Vezi ce au păţit doi turişti străini în Aeroportul Otopeni

Un incident neplăcut s-a petrecut la terminalul plecări al Aeroportului „Henri Coandă”.

Mai mulţi oameni au fost martori ai scandalui iscat între doi turişti străini şi şoferul unui taximetru. Unul dintre martori, care a şi filmat o parte a incidentului, a povestit, pentru MEDIAFAX, că discuţiile au apărut în momentul în care şoferul care i-a condus până la aeroport le-a cerut, pe lângă cei 30 de lei pe care tinerii i-au plătit, o „taxă” de 10 lei. Când turiştii au întrebat despre ce e vorba, taximetristul le-a spus că în România se percepe o taxă aparte de cea de transport, care se aplică pentru fiecare troler sau rucsac ce e transportat în portbagajul maxinii de taxi. Tinerii i-au replicat şoferului că nu văd nicăieri afişată această taxă, aşa că i-au spus că nu vor plăti nimic în plus şi au cerut să le fie returnate bagajele.

Din acest punct a izbucnit scandalul. În imaginile filmate de martor se vede cum cei trei discută aprins, iar taximetristul, după ce le dă două dintre bagaje tinerilor, închide portbagajul, se urcă în maşină şi încearcă să plece. Unul dintre tineri se agaţă de portiera din dreapta-faţă a maşinii în timp ce prietenul sau s-a agăţat de portiera din stânga-spate.

După câţiva metri parcurşi cu cei doi turişti prinşi de maşină, taximetristul, un bărbat de aproximativ 25-30 de ani, a oprit, s-a dat jos, le-a explicat pe un ton nervos că în România aşa se procedează dacă nu se plăteşte „taxa de bagaj”, apoi le-a returnat bunurile şi a plecat.

Poliţia nu a fost sesizată cu privire la acest incident, însă oamenii legii transmit că într-o astfel de situaţie este recomandat apelul la 112.

Şi anul acesta, până la finalul lunii iunie, la nivel naţional au avut loc peste 800 de acţiuni de control în trafic, care au vizat transportul de persoane în regim taxi, fiind aplicate peste 10.000 de sancţiuni contravenţionale. Din totalul sancţiunilor, peste 2.700 au fost aplicate pentru abateri prevăzute de Legea taximetriei şi aproape 7.500 pentru abateri privind circulaţia pe drumurile publice. Au fost reţinute 360 de permise de conducere, iar 24 se şoferi au fost cercetaţi pentru infracţiuni comise la regimul circulaţiei. În peste 280 cazuri s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculuii deoarece transportul în regim de taxi avea loc ilegal.